Hátterhatalom működés közben

2015. június 15. 14:45

Ezúttal a festői szépségű osztrák üdülőhelyen, a tiroli Interalpen Hotelben megrendezett Bilderberg-konferencián az amerikai választásokról is szó lesz.

2015. június 15. 14:45
Lóránt Károly
Magyar Nemzet

Ezúttal a festői szépségű osztrák üdülőhelyen, a tiroli Interalpen Hotelben megrendezett Bilderberg-konferencián az amerikai választásokról is szó lesz. Ez ugyan a megvitatott témák közül az utolsó helyen szerepel (igaz, abc-sorrendben vannak), de az összejött neves és befolyásos bankárok és üzletemberek számára bizonyára nem mindegy, hogy ki lesz Amerika következő elnöke. A meghívottak legnagyobb része most is bankár, multinacionális cég vezetője, jelentős, véleményformáló médiumok és kutatóintézetek vezetői, és természetesen politikusok.

Az ismertebb bankok közül képviselteti magát a Goldman Sachs, a JP Morgan, a KBC, a UniCredit, az Európai Központi Bank, és jelen vannak a nagy európai országok legnagyobb bankjainak képviselői is. Az ismertebb vállalatok közül kiemelhető a Siemens, az Airbus, a Fiat, a Royal Dutch Shell, az Alcoa és a Volvo. A média részéről ott van az Európában igen befolyásos Axel Springer (a Die Welt és a Bild kiadója számos egyéb között), a BBC, a Financial Times, a The Economist. Az amerikaiak, akik mindig a meghívottak legnépesebb csoportját adják, most főként a véleményformáló intézmények meghatározó személyiségeivel képviseltetik magukat. Így például a meghívottak között van Henry Kissinger, a valamikori amerikai külpolitikai tanácsadó, a vietnami háború befejezője, James Wolfensohn, a Világbank valamikori elnöke, Robert Rubin, korábbi amerikai pénzügyminiszter és az igen befolyásos amerikai Külügyek Tanácsának (Council on Foreign Relations) társelnöke, valamint számos nálunk talán kevésbé ismert, de befolyásos amerikai agytröszt (közöttük a Hoover Institution, az American Enterprise Institute, a Hudson Institute) képviselője. És természetesen ott van számos volt vagy jelenlegi miniszterelnök, a NATO főtitkára (mert a NATO is napirenden lesz) és számos más befolyásos személyiség. Aligha lehet kétségünk afelől, hogy ha ők valamit elhatároznak, akkor azt végre is hajtják, szavazzon akárkire is az amerikai vagy európai választópolgár.

Igaz, szavazás, határozathozatal a konferencián nincs, de miért is lenne rá szükség? A meghívottak kizárólag saját, jól megfontolt érdekeiket követik, és az egyes témákról folytatott vitákkal azt hangolják össze. És ezek a jól megfontolt érdekek nagyon is összevágnak, hiszen a cél közös: a világ, vagy legalábbis annak nyugati felén való uralkodás fenntartása, ha tetszik ez az alattvalóknak, ha nem. Nem meglepő, hogy a meghívottak között szakszervezeti vezető sem most, sem korábban még véletlenül sem fordul elő. A kétségtelenül rendkívüli képességekkel megáldott Józef Retinger, a Bildenberg-találkozók valamikori megszervezője, aki – ahogy ő maga írja – pusztán arra törekedett, hogy a második világháború után az európai és amerikai vezetők között kialakulófélben lévő bizalmatlanságot enyhítse, aligha gondolta volna, hogy alkotása közel hatvan évvel a halála után az euroatlanti térség sorsát meghatározó fórummá válik.

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gázszerelő
2015. június 16. 06:35
Ezen az oldalon minden cikkben zsidóznak Növekszik az antiszemitizmus Ezen a zsidó portálon Ejropa , TASZ seeeeeeeeeeegiiiiiiiiiiiiiiiccccccccccccccsssssssss http://www.jmpoint.hu/
Gázszerelő
2015. június 16. 06:32
A legtöbb pénzt a magyar származású hedge fund menedzser, Soros György alapja, a Quantum gyûjtötte, amely az 1973-as indulása óta 32 milliárd dollárt gyûjtött befektetõinek. Ez 900 millió dollárt jelent évente átlagosan. Más oldalról megvilágítva, Soros és 300 munkatársa több jövedelmet szerzett, mint például a 34,300 embert foglalkoztató Apple, vagy a világ harmadik legnagyobb alumínium feldolgozója, az Alcoa. Tehát Spekulációval, BENFENTES KERESKEDELEMMEL, manipulációval 100X annyit vagy többet lehet keresni mint alkotó, termelő munkával, innovációval
Gázszerelő
2015. június 16. 06:30
Csinálj pénzt a semmiből, akinek nem tetszik az lebombázzuk Soros György minden idõk legsikeresebb hedge fund menedzsere Alakulása óta Soros György fedezeti alapja, a Quantum szerezte a legnagyobb hozamot, amivel számos olyan óriás vállalatot elõzött meg nyereségességben, mint az Apple, vagy Boing. Erõs koncentráció figyelhetõ meg a hedge fund szektorban, hiszen a világ top 10 hedge fundja indulása óta összesen 153 milliárd dollárt keresett a befektetõinek, ami a harmadát tette ki a hedge fund iparban mûködõ 7,000 alap összteljesítményének - írja a Financial Times. Persze, hiszen a zsidók csak zsidókat engednek az üzletük közelébe, a gojokat kirekesztik, ellehetetlenítik
Gázszerelő
2015. június 16. 06:17
Ezzel meghatároztuk a legnagyobb tulajdonosokat. Hogy továbbléphessünk, határozzuk meg a tulajdonosait ezeknek a vállalatoknak is, és a világ legnagyobb bankjainak tulajdonosait. Bank of NY Mellon: Davis Selected, Massachusetts Financial Services, Capital Research Global Investor, Dodge, Cox, Southeatern Asset Mgmt. és ... "A négy legnagyobb". State Street Corporation (A négy legnagyobb egyike): Massachusetts Financial Services, Capital Research Global Investor, Barrow Hanley, GE, Putnam Investment és ... "A négy legnagyobb" (egymást tulajdonolják). BlackRock (A négy legnagyobb közül a második): PNC, Barclays e CIC. Ki van a PNC mögött? FMR (Fidelity), BlackRock, State Street, stb. És a Barclays mögött? BlackRock. És folytathatnánk még órákig a monakói, kajmán-szigeteki adóparadicsomokkal, vagy a Shell liechtensteini székhelyével. Egy hálózat, ahol a cégek mindig ugyanazok, de a család neve soha. Röviden: A nyolc legnagyobb amerikai pénzügyi érdekeltség (JP Morgan, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, U.S. Bancorp, Bank of New York Mellon és Morgan Stanley) mögött 100%-ban ugyanaz a tíz tulajdonos áll, és van négy olyan vállalat, ami mindig minden döntéshozatalban jelen van: BlackRock, State Street, Vanguard és Fidelity. http://www.jovonk.info/2011/10/20/nyugati-vilagot-iranyito-legnagyobb-csaladok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!