Mentőexpedíció / The Martian (2015)

2015. szeptember 29. 08:31

Scott egy nagyon egyszerű képességét szerezte vissza: hogy olyan filmet hozzon létre, amit mindenki szeretni fog.

2015. szeptember 29. 08:31
danialves
Smoking Barrels

Panaszom azonban mégsem lehet rá, ugyanis ezekből az ismerős panelekből egy remek sci-fi kalandfilm nő ki - ami nem rossz teljesítmény, tekintve, hogy nem hogy ilyesfajta, de önmagában kalandfilm sem készül sok értékelhető mostanában. Talán nem véletlen, hogy főhősünk több utalást is tesz kalózokra és gyarmatosításra, ugyanis Weir egészen komolyan véve a Star Trek jelmondatát tényleg új határvidékké tette az űrt, csak éppen itt nem a trópusokkal és bennszülöttekkel, hanem a puszta életben maradással kell megküzdenie főhősünknek. Watney macgyverezését pedig Drew Goddard és Ridley Scott Matt Damon kiváló (majdnem-) one man show-jává alakította, amely úgy tud könnyed és humoros lenni, hogy rendre görcsbe rándul még a gyomrunk, amikor a főhős életéért kell izgulnunk - még akkor is, ha nyilvánvaló, hogy ez nem a nagy tragédiák filmje. És a Mentőexpedícióban ugyanígy megfér tökéletesen egymás mellett a lenyűgöző látvány és Watney-videonapló képernyőjén, valamint a Bálnában NASA-irányítótermekben játszódó emberi dráma, és még csak az sem tűnik fel, hogy mindezek milyen sekélyes karakterekből születnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!