2 évesen fagyasztották le

2015. október 15. 12:35

Matheryn Naovaratpong thai kislány lett a világ legfiatalabb krigogenizált személye.

2015. október 15. 12:35
Jonathan Head
BBC

A két éves thai kislány a legfiatalabb lefagyasztott beteg jelenleg a világon. Matheryn Naovaratpong szülei abban reménykednek, hogy a kriogenizálás eredményeként egyszer, ha már a tudomány annyira fejlett lesz meg tudják gyógyítani gyermeküket. Einz (ez volt Matherin beceneve)január 8-án halt meg agytumorban a második születésnapja után. A szülei mérnökök és a kriogenizálásban látják az egyetlen esélyt. Csak Metheryn agyát fagyasztották le abban a reményben, hogy 4-500 év múlva (a szülők szerint még életük vége előtt) a tudomány meg tudja oldani ezt a problémát. A családban ugyan sokan nem tudják elfogadni ezt a döntést, a szülők viszont bíznak a fagyasztást végző Alcor Life Extension Foundation módszerében. Akik ugyan nem ígérnek egy új életet, csak egy lehetőséget, hogy megmentsék azt, ha a tudomány a jövőben képes lesz majd erre. Az Alcor szerint a halál nem végleges állapot, a pácienseik törvényesen is halottnak vannak ugyan nyilvánítva, mégis egyfajta mesterséges életfenntartást kapnak (pl. a vérüket is kicserélik tartósító folyadékokkal). A testüket speciális folyadékban hűtik le -120 fokra (vitrifikáció), majd a processzus végén -196 fokon folyékony nitrogénben egy tartályba helyezik és ebben tárolják a "feltámasztásukig".” 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2015. október 18. 08:49
Így kell pénzt kicsalni jómódú szülőktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!