Nők és információtechnológia

2015. október 19. 20:31

Susan Wojcicki, a YouTube ügyvezető igazgatója teljesen ledöbbent, amikor tízéves lánya néhány éve közölte vele, hogy utálja a számítógépeket.

2015. október 19. 20:31
Susan Wojcicki
TechRepublic

 

„Sokkolt. Pedig születése óta használja a Google-t. Ezt hallva, még fontosabb lett, hogy minél több lány foglalkozzon számítástudománnyal. A Fehér Ház szerint 2020-ra egymillió új állás lesz a szektorban. A mai állásoknak csak 26 százalékát töltik be nők, aminek komoly gazdasági következményei lehetnek. Ráadásul a nőknek így nem lesz esélyük arra, hogy befolyásolják a század nagy gazdasági és társadalmi átalakulásait.

Ébresztő kellene. De hol kezdjük? A bakkalaureátus-fokozatok felét, a számítástudományi egyetemi fokozatoknak viszont kevesebb, mint 28 százalékát szerzik lányok. Több okból idegenkednek a területtől: azt hiszik, hogy unalmas, hogy egyáltalán nem lennének jók benne. Úgy vélik, elszigetel és antiszociálissá tesz. Lányom is egyetért ezekkel a megállapításokkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. október 23. 11:53
-Kérdezi; "...hol kezdjük?" Ott kezdje, hogy előveszi az elemi általános iskola biológiai tankönyvét. Szerepelnek benne; X, meg Y kromoszómák kombinációi. Ugyancsak általános iskolai, tantárgy témája. Általában; X, nem egyenlő; Y-al. -Vannak "női sportok" (pl. gyógyszerész, ápolónő) és vannak "férfi sportok" (katonaság, kubikos). -Az olimpián is vannak női, meg férfi kategóriák. Még a szellemi sportban is, pl. sakk. -Liberós elmebaj, hogy a nők és a férfiak, egyenlő képességűek. Csak, hogy tudja; nem!!! Pl. mi férfiak, nem tudunk gyereket szülni. Nincsen teljes körűen felvilágosítva. Nem csak, az a "kis" különbség van. A gyengébbek, az Ön kedvéért; cici, pénisz, női lélek, stb. Nem tudta ugye??? Jó szívvel ajánlom, győzze le a női kisebbségi érzését. -Jellemző az infantilizmusára, hogy a "nagy testvért" idézi; ...Fehér Ház szerint... -Ajánlom, nem csak az Önfigyelmébe: http://police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/mas-kocsijaba-pakolt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!