Tíz éven belül 800 kilométert tesz meg egy töltéssel a Tesla autója

2015. november 15. 15:34

Elgondolkoznánk azon, hogy elektromos autó legyen az elsőszámú közlekedési eszközünk, ha egyetlen töltéssel 800 kilométert tudna megtenni?

2015. november 15. 15:34
Elon Musk
Mashable

"Tíz éven belül valóság lesz egy ilyen autó. A jelenlegi S Model 200 mérföldet (kb. 435 kilométert) tesz meg egyetlen töltéssel. A piac többi elektromos autójával, 80-100 mérföldes teljesítményükkel összehasonlítva, egész jó ez a szám. De ez csak a kezdet.

Ha minden tényezőt figyelembe veszünk, kevesebb, mint tíz éven belül elérhető az 500 mérföld (kb. 800 kilométer). Az elem/töltőtechnológiában elért eredmények, amelyből a Tesla Gigafactories is kiveszi a részét, bizakodásra adnak okot. A jelenlegi fejlesztések alapján a következő tíz esztendőben megduplázható az elemek teljesítménye, és ezzel az elektromos járművek által megtett távolság is.

Sőt, annak ellenére, hogy tíz évről beszélek, a Tesla akár már ma, jelenlegi elemekkel is képes lenne ilyen autó fejlesztésére. Viszont a költségeket nagyon megnövelné, és további elemek kellenének a járműbe.

Jelenleg mi vagyunk a legnagyobb lítium-ionfogyasztók a világon. Ha valaki feltalál valami jobbat, magától értetődik, hogy a Teslával licenszeltetné.

Egyelőre viszont a 300 mérföldes (482 kilométer) Model3 tömeges gyártására és piacra dobására kell stratégiát kidolgozni."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!