Az áldozattal szembeni gyűlöletről

2015. november 30. 16:11

Akkor tapasztaltam először effélét. Azt, hogy a gyávaság és tehetetlenség hogyan menekül az áldozattal szembeni gyűlöletbe.

2015. november 30. 16:11
Iványi György
Facebook

Rég meg akartam írni, de az emléktől máig felfordul a gyomrom. A menekültekkel szembeni, gyűlölködő kommentek juttatták eszembe. Nem vagyok hálás érte, jobb lenne elfelejteni.

Kenyérre vártunk a Pozsonyi úti közért előtt 56 novemberében. Előttem a sorban nagyobbacska, csinos lány - már hozzám képest nagyobbacska, talán 16 lehetett - a fiújával. Vártuk türelmesen a kenyérszállító teherautót.

Nem az jött. Hanem egy páncélautó, rajta katonák, a közöttük álló kalapos férfi intett a sorban álló lánynak. Nagyon szomorúan, mint aki búcsúzik.

- Jaj, Apa, elviszik apát! - sikoltott fel a lány, körülnézett, mint aki valami segítséget vár, aztán jajgatva elfutott a páncélautó után. A fiúja utána.

Az emberek egy pillanatig hallgattak, aztán megszólalt egy asszonyság.

- Nézd a kis kurvát, hogy sikoltozik!

- A hülye fiúja meg fut utána - tette hozzá egy másik.

Pár pillanat múltán megszólalt a harmadik, férfihang.

- Biztos nem elvitték. Akkor nem hagyták volna, hogy integessen.

Ebben mindenki megnyugodott. Várták tovább a kenyeres-kocsit.

Anyám nem értette, én miért nem hoztam kenyeret. Nem magyaráztam meg.

Akkor tapasztaltam először effélét. Azt, hogy a gyávaság és tehetetlenség hogyan menekül az áldozattal szembeni gyűlöletbe.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. december 01. 12:03
Takarodjanak hazánkból a magyargyűlölő patkányok! A bolsevik csótányoknak nincs helyük hazánkba: „„A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába. A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különösebb áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér ömöljön. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell az egész burzsoáziát!”” – Szamuely Tibor 1919. április 20-án, Győrben elhangzott beszédéből
berzsian56
2015. december 01. 11:14
Iványiék gyűlölete a génjeikben van és már kétszáz éve ellenünk fordul. Ahogy Korniss testvéred mondotta" mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket,mint ti minket". Naponta tapasztaljuk.Ebben nincs vita.
Mindjárt
2015. december 01. 10:14
Hát ez a iványi patkány, ez a istenáldása ia alaposan kiokádta a magyargyűlöletét :D
Téka
2015. december 01. 10:07
Egyébként ki ez az iványi? már bármilyen kis pöcs fb-oldalára irogatott baromságot kitesztek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!