Beszélgessünk egy kicsit!

2015. november 08. 11:35

Colleen Bell, az amerikai nagykövet elmondta azt a bizonyos beszédét a Corvinus Egyetemen. Egy héttel később elbeszélgetett a magyar külügyminiszterrel, és ezután mindketten széles mosollyal az arcukon vettek búcsút egymástól.

2015. november 08. 11:35
Somfai Péter
Népszava

„Colleen Bell, az amerikai nagykövet elmondta azt a bizonyos beszédét a Corvinus Egyetemen, azóta úton-útfélen a szemére vetik, hogy beleszól a dolgainkba, pedig mi nem vagyunk »gyerekek«. A hivatalosságaink orra alá dörgölte, hogy nálunk már-már rendszerszintű a korrupció, sérültek az alkotmányos fékek és ellensúlyok, a demokráciában szokatlan méretű a hatalom koncentrációja, de bajok vannak a szólásszabadsággal is. Egy héttel később »elbeszélgetett« a magyar külügyminiszterrel, és ezután mindketten széles mosollyal az arcukon vettek búcsút egymástól.

Egyre jobban tetszik ez a nevelési módszer. Elhatároztam, hogy ezentúl nem fogok durcáskodni, morgolódni még serdületlen családtagjaimmal, ha rossz fát tesznek a tűzre. Legfeljebb majd »elbeszélgetek« velük. De az biztos, hogy amíg fel nem nőnek, nem engedem őket híradót nézni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. november 09. 09:13
"Széles támogatottságunk van Amerikában A 888.hu hírportál interjút készített Magyarország hivatalos amerikai szószólójával, Connie Mackkel. Colleen Bell beszéde miatt szólaltatta meg. 2015. november 8. 15:26 Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet múlt heti Corvinus Egyetemen elmondott beszédét kritizáló kérdéseket tett fel a szerdai képviselőházi meghallgatáson Victoria Nuland helyettes államtitkárnak Jeff Duncan republikánus képviselő, egyebek között az feszegetve: az Egyesült Államok be kíván-e avatkozni Magyarország belügyeibe. A korábbi kongresszusi képviselő elmondta: az amerikai döntéshozók szerint Colleen Bell beszéde egy újabb példája volt az Obama-adminisztráció sikertelen külpolitikai kezdeményezéseinek. „Nem volt helyénvaló, ráadásul durva erőszakosságát mutatja az Egyesült Államok külpolitikai missziójának, ezért a külügyi bizottságnak foglalkoznia kellett a kérdéssel.” Reményét fejezte ki aziránt, hogy az amerikai külügyminisztérium elfogadja majd a kritikai hangokat, ami pozitív irányba fordíthatja az amerikai-magyar kapcsolatokat. Ugyanis „széles körű egyetértés van abban, hogy folytatni kell Magyarország további támogatását. Függetlenül attól, hogy néhány részrehajló médium megpróbálja befeketíteni az országot, az amerikai politikai döntéshozók szerint Magyarország egyike azon kevés európai szereplőnek, amely kész határozott lépéseket tenni az európai stabilitás helyreállítása érdekében” – fogalmazott az interjúban Connie Mack. Azt is kiemelte, hogy Magyarországnak széles, két párti támogatása van a szenátusában és a képviselőház egyaránt. „Ez minden bizonnyal ellentétes politikailag elfogult érdekcsoportok véleményével, amelyek nagyon hangosak a sajtóban, és emiatt úgy tűnik, mintha az ő álláspontjuk lenne a mainstream. Valójában ez nem több, mint egy old-school szovjet-típusú propaganda, és ezt így is kell értelmezni” – tette egyértelművé Magyarország szószólója. 888.hu"
DrPepper
2015. november 09. 09:04
A cikk a semmi habosítása. Két politikus találkozott és udvariasan mosolyogtak. Lehet, hogy dugtak egy jót.
írmag
2015. november 08. 18:25
Kérdés besúgás ügyben a szerző hitelessége kedvéért: "Mi van a többiekkel, a sok eligazított újságíróval? Hahn Péter dossziéit végül a közelmúltban tették kutathatóvá, így nézhettem bele – kutatóként talán elsőként – én is. Mi van a kollégáival? Mi van a Magyar Ifjúság többi egykori újságírójával? Például a jelenleg is publikáló – szintén népszavás – Somfai Péterrel?"
gudmen
2015. november 08. 16:42
valaki az elöbb linkelte..a rendszerváltáskor finnország mellett haladtunk fej-fej mellett...finnországban most 4000 euro a brutto átlagkereset...ég és föld.. tehát megdölt a teoria, hogy a kommunizmus, a tatárok, a török musztafák tehetnek a nyomorunkrol.. annál inkább világos, hogy a 25 éve diszponálo elit..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!