Fegyvert minden európai kezébe, avagy valami Amerika!

2015. november 23. 09:38

Talán nekünk indiánoknak kellene valamit csinálni, választott vezetőink útján, még mielőtt bármiféle analógia akár csak valóság közelivé válhatna. És mielőtt valaki felelős hadúrnak is eszébe jutna, hogy lőfegyvert adjon boldog-boldogtalan kezébe.

2015. november 23. 09:38
Szántai János
Főtér.ro

„Képzeljük el akkor az amerikai forgatókönyvet. Eszerint, ugye, mi volnánk a vén Európa őslakosai. Vagyis az indiánok. A mindenféle égtájak felől ideérkező migránsok pedig a bevándorlók. Tehát, az európaiak. És ha a hipotézis – megengedem, meredek – első lépése megvan, a többi már jön magától. 


A bevándorló »európaiak« megtelepednek nálunk, mi meg, igazi Willkommenskultur-csöcsön lógó rézbőrűek, tárt karokkal fogadjuk őket, megengedjük nekik a gyökerezést, megmutatjuk nekik csodás erdeinket, aranyunkat, kultúránkat, miegyebünket.

És a bevándorlók micsinálnak? Adnak nekünk cserébe üveggyöngyöt, színes kelmét (alkoholt nem, mert már megvan, nekik meg tiltja a vallásuk), tükröcskéket, betegségeket, és aztán szépen, módszeresen kicsinálnak. És majd azután jön a Second Amendment, az elidegeníthetetlen fegyverviselési jog.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2015. november 23. 16:32
Izraelben is hordanak fegyvert. Nyugodtan hordhatnánk mi is, hogy megvédjük magunkat.
Vezetéknév Utónév
2015. november 23. 13:59
Az USÁ-ban már nagy sikerrel megy ez a minden idióta kezébe fegyvert c. tragikomédia: évente kb. 15-20 ezer ember hal meg lőfegyver miatt (Egy statisztika szerint 1968 óta többen vesztették az életüket náluk fegyverhasználat következtében, mint az összes korábbi háború alatt). Biztos, hogy nekünk ugyanazokat a hibákat kell elkövetnünk, mint az amerikaiaknak?
Békanász a hasadon
2015. november 23. 11:32
Egy olyan nép, amelyik még az autóvezetésben sem képes józan maradni, nem érett a fegyverviselésre.
zaborszky
2015. november 23. 10:25
Breivik egy elmebeteg. Szomorú viszont, hogy a "liberális" norvég rendszerben megtehette, amit megtett. Egyébként amiről keveset beszélnek, többek között a norvég bevándorlási politika ellen is tiltakozott. Tudatosan a baloldali politikusok jövő nemzedék ellen intézte a támadást.Jellemző az is, hogy milyen cirkuszokat megengedhet magának a börtönben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!