Anyát anyázó feministák és a női princípium

2015. december 17. 21:49

Remélhetőleg egyetlen férfitársam sem ejakulált még attól, hogy neki micsoda szupervezető, vérprofi nője van.

2015. december 17. 21:49
Kopányi Balázs
HajduPress

„Gőzöm nincs, igaza van-e ennek az Ákos nevű csákónak, de az biztos, hogy részigazságokat lehet felfedezni mondataiban. Ugyanis olyan dologról beszél, ami évszázadok óta, kimondva vagy kimondatlanul így van. Soha, senki, egyetlen igazi férj, férfi sem várta el a nőktől, hogy karrieristák legyenek. Remélhetőleg egyetlen férfitársam sem ejakulált még attól, hogy neki micsoda szupervezető, vérprofi nője van. Soha, senki nem mondja azt a nőknek, hogy »neked az a dolgod, hogy ugyanannyit, vagy többet keress, mint én.« Sőt! Azt várjuk el egy nőtől, hogy társ legyen, hogy szép legyen, hogy anya legyen, hogy rendszerető, tiszta legyen, hogy remek szakácsnő legyen, hogy TÁRS legyen. Emberöltők óta él a hagyomány, miszerint a férfiak húzzák körömszakadásig a betevőért, hazaérve pedig anyjuk keze alatt cseperedő gyermekek, nyugalom, szeretet, finom ételek és testi örömök várják haza »a ház urát«, aki mindezek anyagi hátterének garantálásán ügyködik. Hogy az lenézendő? Aligha. Hogy a férfiak megsértődnek azon, ha azt írom ide, hogy a betevő előteremtése a »dolguk?« Aligha.

Persze, értem én is, érti mindenki, hogy működésképtelen és ódivatú ez a hozzáállás, mivel sajnos a magyar családok megélhetésének igenis fontos és tisztelendő része a feleség, a nő jövedelme, de nem szabad összekeverni szezont a fazonnal.

A kettő ugyanis teljességgel összeférhetetlen; akár tetszik, akár nem. Eddigi személyes tapasztalataim alapján úgy látom, hogy a karrierista, mindenkin túltenni akaró nők iszonyatosan fontos pillanatokat mellőznek a hajtás közben. Például szülni, például társnak lenni, például gyermeket fürdetni, vagy mesét olvasni neki. Ez nem elítélendő, csupán egyéni döntés kérdése, hogy ki, s mit helyez előtérbe. Hogy feláldozom-e a gyermekemmel töltött szabad délutánokat, estéket némi plusz pénzért, nagyobb társadalmi elismertségért, s felnevelni a bébicsősz fogja a lurkókat(ha vannak egyáltalán), avagy beállok a sorba, és anya leszek, beteljesítem »a női princípiumot«, s társa is leszek a férjemnek, igazi anyja a gyermekeimnek. A kettő együtt az én olvasatomban nem működik, de sajnos a demográfiai adatok is ezt igazolják. Karrierista nőnek lenni tehát lehetőség, de soha nem elvárás. Tiszteljük és becsüljük a sikeres nőket, de a férfiak elvárása remélhetőleg valami egészen más. Bármelyik nőnek joga van bármihez, bármekkora ászok lehetnek, de meglátásom szerint ezzel közben valahol űrt hagynak maguk mögött.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2015. december 18. 11:18
https://www.facebook.com/sajtoszabadsagert/photos/a.175487312488054.30541.169854769717975/964792153557562/?type=3&theater
madarasi.abel
2015. december 18. 10:47
"Gál Kinga jogász, fideszes politikus, európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) alelnöke." Elég karriersta-gyanús összefoglaló. Szerintem nem nagyon lehet elegendő ideje tisztességesen felnevelni 4 fiúgyerekét. Remélem nem a férje maradt otthon, vacsorát főzni, gyereket fürdetni.
madarasi.abel
2015. december 18. 10:43
Félve kérdem meg, hogy a fidesz alelnöke a három gyerekével most egy tisztelni való anya, vagy egy karrierista p..a? Valszeg többet keres, mint a férje. Vajon mit szól az hozzá?
szervető
2015. december 18. 10:16
Az emberek többsége lelkileg kiskorú. Felnőtt egy-ket generació, akit a tv nevelt. Jó, korábban is voltak olyan szülők, akik megfelelésert osztották a szeretetet, néha a zsebpénzzel együtt, de a többseg szerette azt a büdös kölyköt akkor is, ha nem ugy teljesitett. Ma mar szinte senkinek nincs ideje szeretni - csak ugy - ezert beállt a nagy tarsadalmi megfelelesi kényszer, es kényszerites, akkor vagy jó, ha van ajfonod,es azt gondolod, amit en. Akit FELneveltek, az ezt leszarja. A közéletben probálja azt a vonalat tamogatni, amely az együtteles gazdasagi területen előremutató, energiajat racionális dolgokba helyezi, az erzelmeit pedig otthon rendezi igazi beszelgetesekkel, feleseget otthon probál meggyőzni az ujabb gyermekaldasról, lany es fiugyermeket otthon nevel... Nem a gyermekaldas hianyzik, hanem a szerető anyak es apak. Akik megtanitjak, hogy a szeretet feltetel nelküli, ha valahol nem találom meg ezt, oda nem jarok. A közössegben nem kell erzelmi kerdesekben egyetertenünk, elegendő az udvariassagi szabalyokat betartani. Ha meg valakivel ez nem megy, elmegyek onnan a busba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!