@deepForger a robotművész

2015. december 04. 12:36

A Deep Forger egy Twitterbot, ami fotóinkból műalkotást varázsol a megfelelően kiválasztott stílus szerint.

2015. december 04. 12:36
Rob Beschizza
Boing Boing

Nagy divat volt néhány évvel ezelőtt a már elhalálozott híres festők stílusát digitális filterekben a nép képernyőjére visszahozni. Bárkiből lehetett így néhány perc alatt Salvador Dali vagy Picasso. A Corel Painter még ma is arra szolgál, hogy szoftverben imitálja és valósítsa meg a digitális festők álmait, az olajfesték és a hígító szaga nélkül több kevesebb sikerrel. Az iPad Pro megjelenése pedig azt bizonyította az Apple Pencil-ével bárki lehet a jövő művésze vagy hamisítója is, nyomtatni ma már mindent lehet nemcsak 3 hanem 2 dimenzióban is, csak a képzelet szab már határt annak, hogy fantáziánk szárnyaljon a digitális pampák végtelenjében szabadon örökkön örökké.



A Deep Forge azoknak készült akik még erre is lusták vagy legalábbis hiányoztak a rajzórákról az általános és középiskolákban. A bot ötletgazdája és teremtője Alex J. Champandard, bármilyen fotóból a kívánt paraméterek szerint készít műalkotáshoz hasonlító mesterséges intelligencia alapú alkotásokat. Hogyan működik ez? El kell küldeni a bot címére, @deepForger egy tweet-et, majd várjuk az eredményt a fotelünkbe hátradőlve. Előtte érdemes egy kicsit átolvasni a The Secret Manual to Creating Deep Forgeries művet, mert a beállítási opciók (nem programozásról van szó, hanem gyakorlatilag TAG-elésről) sokat javíthatnak és tehetnek egyedivé egy-egy képet. Ha csak úgy elküldjük maga az MI választja ki melyik stílus illik a képhez, de ez sokszor meglepetéseket okoz, mert öntörvényű a robotművész, mint fajtársai a való világban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!