2015 legjobb képregényei

2016. január 11. 10:12

Egyre több nívós sorozat közelíti meg az évtizedekig egyeduralkodó, végtelenített szuperhős-szériák sikerét, egymást érik a kiváló sci-fik, krimik, fantasyk és horrorok.

2016. január 11. 10:12
Geekz
Geekz

Avengers/New Avengers (Marvel Comics)

A csak Multiverse Sagaként emlegetett, összesen (az Infinity crossoverrel együtt) 83 részes, monstre csillagközi eposz valami olyasmi a szuperhősműfajnak, mint a Nincs bocsánat volt a westernnek. Jonathan Hickman kíméletlenül és fájdalmasan atomjaira bontja a jelmezes héroszok nemességének, heroikusságának, idealisztikusságának mítoszát, és ezeket a valóságnál nagyobb karaktereket végzetesen gyarló, önmagukkal meghasonuló, egymással acsarkodó, a világot a legnagyobb bajban cserben hagyó emberekké redukálja. Mindezt egy időn és téren átívelő grandiózus sztorifolyamban, milliárdok és univerzumok pusztulásával a háttérben. Talán soha nem olvastam a mainstreamben ehhez fogható szuperhős-történetet. (RCS)

Birthright (Image Comics)

A tizenegy éves Mickey Brennan rejtélyes eltűnése romokba dönti a családja életét, ám pontosan egy évvel később a rendőrség egy kardokkal és fejszékkel felszerelt, prémekbe burkolózott melákot tartóztat le, aki azt állítja, ő az eltűnt kisfiú. Csak a most már jóval fiatalabb bátyja, Brennan hiszi el a hagymázas mesét: Mickey egy kapun keresztül Terrenos fantasztikus birodalmába került, ahol hosszú évek alatt sikerre vitte a királyságot fenyegető gonosz Lore istenkirály hatalmának megtörésére indított hadjáratot. A zsarnok ügynökei azonban átjutottak a mi világunkba is, és a birodalom hőse utánuk eredt, hogy megmentse otthonát. Persze nem minden az, aminek látszik, így Brennan és időközben nagyranőtt öccse nekivágnak életük (pontosabban csak Brennan élete) nagy kalandjának, nyomukban a rendőrséggel, mágikus szörnyetegekkel és Mikey odaátról szárnyakon érkezett, állapotos barátnőjével. Az utóbbi évek egyik legjobb fantasy sorozata. (NK)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!