Egy fenntarthatóbb és igazságosabb világért

2016. január 11. 09:15

A béke és biztonság területén változásokra van szükségünk az ENSZ-ben, hogy jobban megelőzhessük a konfliktusokat és megvédhessük az emberi jogokat, mielőtt túl késő lenne.

2016. január 11. 09:15
Mogens Lykketoft
hvg.hu

Nemzetközi szinten szükségünk van az Egyesült Nemzetek rendszerére, amely készen áll arra, hogy megadja azt a támogatást, amelyre az országoknak szükségük van. Továbbá szükséges az is, hogy a kizárólagos gazdasági döntéshozó fórumok, mint a Világbank, az IMF és a G20-ak még inkább összehangoltan működjenek az új keretrendszerrel.

A béke és biztonság területén változásokra van szükségünk az ENSZ-ben, hogy jobban megelőzhessük a konfliktusokat és megvédhessük az emberi jogokat, mielőtt túl késő lenne.

A Fenntartható Fejlődési Célok cselekvést kívánnak meg a magánszektortól is, így össze kell hangolniuk társasági tevékenységeiket az új célok esszenciájával. Fejlesztéseiket az SDG-kre összpontosíthatják és együttműködhetnek a kormányokkal és más kulcsszereplőkkel, hogy támogassák és finanszírozzák a megvalósítást. Ez magában foglalja a globális pénzügyi rendszert, amelynek be kell fogadnia ezt a változást. A kormányoknak biztosítaniuk kell a megfelelő szabályozási és adózási kereteket a magánszektor részére, amely egyértelművé teszi, hogy a zöld befektetések nem csak a környezetnek és az emberiség jövőjének a legjobbak, hanem a legjobb üzletet is jelentik.

Végül, a változás nem fog megtörténni magától vagy a civil társadalom és az átlagemberek nyomása nélkül. A nem-kormányzati szervezeteknek kell elszámoltatniuk a kormányokat a 2015-ben tett kötelezettségvállalásaikkal kapcsolatban. Az emberbaráti alapítványoknak pedig támogatniuk kell az olyan ügyeket, amelyek összhangban vannak az SDG-kkel, valamint hatékonyabban kell együtt dolgozniuk a kormányokkal és más szereplőkkel. Az átlag-állampolgárok, fiatalok és bárki használhatja az információs technológia hatalmas fejlődését, amellyel a megvalósítás fő irányítójává válhat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2016. január 11. 20:51
" Továbbá szükséges az is, hogy a kizárólagos gazdasági döntéshozó fórumok, mint a Világbank, az IMF és a G20-ak még inkább összehangoltan működjenek az új keretrendszerrel. " Pont eddig olvastam, elég is a teljes tartalom ismeretéhez Na igen... Ezen szervezetek nyáladztak maguknak egy új csigaházat. .
kjkj945
2016. január 11. 20:24
ML tudhatná, hogy az igazság odaát van. Miért nem megy oda?
bumburi
2016. január 11. 19:34
Ki ez a kretén ?
Valandil
2016. január 11. 18:57
Mivel az ENSZ-hivatalnokok a válságzónákban komoly napidíjra jogosultak, ezért az ENSZ soha semmilyen válságot nem fog megszüntetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!