Már több, mint 1 milliárdan gmaileznek

2016. február 02. 09:14

A Google levelezője ma már kötelező, mindenkinek van már majdnem gmailes emailje.

2016. február 02. 09:14
Jon Fingas
Engadget



A Google (pontosabban hivatalosan már Alphabet) megerősítette, hogy átlépték az 1 milliárdos álomhatárt, ennél már több felhasználójuk van biztosan tegnap óta. Tavaly május végétől állítólag 100 millió új felhasználó kapott rá az elektronikus levelezés örömére (sokszor ugye kényszerből, mert a hivatalok csak így tudnak kapcsolatba lépni velük, mint a magyar ügyfélkapunál például).

Az a legérdekesebb, hogy mi tartott ennyi ideig, hiszen a Facebook is hamarabb (tavaly nyáron) átlépte ezt a bűvös felhasználói számot, tehát a közösségi médiáskodás sokkal fontosabb, mint az elektronikus levelezés? Pedig egy Facebook fiókhoz kellene alapból egy email azonosító is.
 

Az Alphabet viszont elárult egy kulisszatitkot is egyre kapósabb a Gmail turbósított változata az Inbox is, különösen azért, mert ezzel automatikus válaszokat generálhatunk a beleépített mesterséges intelligenciával egyszerűen. Az Inbox forgalmának a 10%-át a mesterséges intelligencia generálja, de nem kell félni attól, hogy a jövőben majd a gépek leveleznek egymással kizárólag, hiszen látható a „core business” a Gmail lépte át az 1 milliárdos álomhatárt, amit még hús és vér emberek kezelnek vélelmezhetőleg.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2016. február 04. 12:06
Használhatsz akármit, a rendszer simán beazonosít és összekapcsolja az összes megnyilvánulásodat. Most csinálnak ehhez egy 27 hektáros, több emeletes szerverparkot amcsilandban. Az azonosítás lehet hangprofil, egér mozgatásánál a mikró mozgásprofil, a gépelésnél szintúgy. Telefonon a szivárványhártya, bőrléc, arcfelismerő, gyorsulás érzékelő, stb. Ezen kívül ezer más módon azonosítani lehet bárkit, de ha érdekel olvashatsz róla eleget, de a mindennapi életben is találkozhatsz a köznapi felhasználás ezer formájával.
nick89
2016. február 03. 11:58
Az 1 milliárdból 130.000 kínai Magyarországról küldi az emailjeit, miközben legálisan csak pár ezren vannak. A többi mezei adó- és vámmentes máskéntvállalkozó. http://hvg.hu/itthon/20140929_autos_uldozes_lovoldozes_pesti_ut
Békanász a hasadon
2016. február 02. 18:18
" Facebook fiókhoz kellene alapból egy email azonosító is." Ravaszul ki van ez tallva: okostelefon, névjegyzéked, üzeneteid tálalva, mert köteles vagy gmail-fiókot csinálni, ahol az ügyintézéseid is össze vannak ezzel kötve, plusz a faszbuk-ismeretségi köröd, hogy milyen zenét hallgatsz és mit utasitasz el kommentben. Azért nem mindenki olyan hülye, hogy a gmail fiókját használja bármi másra is.
Akitlosz
2016. február 02. 13:48
Egymilliárd e-mail címet ugyan nem egymilliárd felhasználó használ, hanem sokkal kevesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!