A Kindle Oasis a legmenőbb e-olvasó

2016. április 14. 09:00

Az Amazon új e-olvasója mutatósabb, hosszabb ideig működik, viszont sokkal drágább elődeinél.

2016. április 14. 09:00
Nick Statt
The Verge

„Tíz éve ugyanaz az Amazon filozófiája a Kindle e-olvasókkal – szinte ne is lássuk az eszközt, amennyire lehetséges, annyira emlékeztessen a papírra. A legutóbbi modellel, a Kindle Oasis-szel viszont tettek néhány kompromisszumot. Fényesebb, kisebb, vékonyabb, és masszív 290 dollárba kerül. Divatos külseje meglepő lépés az egyáltalán nem csillogó-villogó Kindle kategóriában, az elem pedig tovább működik, mint az összes többi e-olvasóé. A változtatások érdekes kérdéseket vetnek fel: mire van valóban szükségünk egy e-olvasónál, és mennyibe kellene ezeknek kerülniük?

A meredek ár mellett az Oasisnál az esztétikai elemekre figyelünk fel. Egy kézben is jól elfér, könnyen átvesszük balból jobba. A hosszú életű elem és a fényesebb kijelző kivételével a hardverben nagyon nincs is más extra. A híresztelésekkel ellentétben, az Oasis nem vízálló és a processzor sem lett gyorsabb. Nem érezzük, hogy az újítások 290 dollárt érnének egy olyan eszköznél, amelyik semmivel sem végzi jobban egyedüli feladatát, mint a fél áron kapható e-olvasók. Látványra szép, tapintásra kellemes, megkívánjuk, és jól is marketingelhető, de pontosan az esztétikumon a hangsúly a funkcionalitás helyett.

Az Amazon a Kindle sorozat csúcsminőségére, a Voyage fölé lőtte be az Oasist. De jobban tesszük, ha a Paperwhite fényűzőbb és kisebb, csinos bőrtokba csomagolt változataként gondolni rá. A cég a Kindle alapmodellt változatlanul 80, a Paperwhite utolsó verzióját 120 dollárért árulja.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!