Cui prodest...?

2016. április 09. 14:45

Kinek az érdeke? Ha ne adj' Isten mindez valaha is kiderülne, úgy hiszem, vele együtt sok más kérdés is tisztázódnék az úszósportot illetően. Bár egyre kevésbé vagyok biztos abban, hogy valóban tudni szeretném.

2016. április 09. 14:45
Orbán György
Töprengő

„Rekordsebességgel söpört végig Magyarországon Kiss László úszó szövetségi kapitány ügye.(...) Én azonban, bár lelkes szurkolótípus vagyok, valahogy elvesztettem a fonalat.

Tanácstalanságom egyik (történetesen kisebbik) oka, hogy bár lassan (vagy tán nem is olyan lassan) élemedett korúnak számítok, a hirtelen középpontba került eset két évvel születésem előtt történt, ötvenöt éve, így kétségesnek vélem, hogy a mából nézve tisztán megítélhető egy ilyen tett (mert pontosan mi is a tett? de pontosan ám!), és levonhatók belőle mai konzekvenciák.

Értetlenségem jelentősebb kiváltója ugyanakkor az a kérdés, amely épp huszonnégy órája zakatol bennem, és úgy vélem, a kapitány lemondásával nyerte el teljes jogát.

Kinek az érdeke? (...)

Ha ne adj' Isten mindez valaha is kiderülne, úgy hiszem, vele együtt sok más kérdés is tisztázódnék az úszósportot (és meglehet, hogy általában véve a honi sportot) illetően.

Bár egyre kevésbé vagyok biztos abban, hogy valóban tudni szeretném.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mukk
2016. április 10. 20:48
Kisséknek az volt a balszerencséjük, hogy nem a Zamecsnik védte őket. Az még a rendőrgyilkos Császár Elődöt is kimosta, pedig az súlyosabb eset volt, mint ez.
kurbitalis
2016. április 10. 15:49
A Székely Éva sztoriban az az undorító, hogy milyen az volt az érdeke, "megbocsátott", vagy nem bocsátott meg a tömeggyilkosnak, de nem szólt. Mert a nyilasok tömegesen léptek be a háború után Magyar Kommunista Pártba, majd sokan az AVH-ba, AVO-ba is. Most meg, amikor meg az az érdeke ugyanannak a libbal hordalék mögött álló másik háttérhatalomnak, akkor kicsinálják azt, aki végül is nem plecsniket osztogató elvtárs volt, hanem a büntetését rég letöltő, rehabilitált, szakmailag bizonyító edző, számos olimpiai aranyéremmel a háta mögött. Annyi bizonyos, hogy ez a Tusup egy féreg.
csuka
2016. április 10. 15:25
KISS LÁSZLÓ SPORTOSZODA ÉLVEZETI KÖZPONT (Belépődíj 200,-Ft)
csuka
2016. április 10. 15:24
Ennél is messzebbre ment Kiss László, erről a dokumentumban ezt írják: „Kiss László III. r. vádlott felvetette azt az ötletet, hogy későbbi kihallgatá­saik során mondják azt, hogy... velük ugyan önként közösült, de 200 Ft-ot kért a közösülésért, és feljelentését azért tette meg, mert neki a 200 Ft-ot nem adták meg. Tény, hogy L. és V. vádlottak Kiss Lászlónak e javaslatát elvetették.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!