Az internet globális agy

2016. április 13. 12:00

Az internet globális agy, a mesterséges intelligencia a barátunk lesz Yuri Millner orosz származású kockázati befektető szerint.

2016. április 13. 12:00
Yuri Millner
Popular Science

„A nagy internetes cégek alkalmazottanként átlag 1 millió dollárt generálnak, míg a hasonló méretű hagyományos offline vállalatok csak a 10-20 százalékát. Bizarr módon egyes online eladók, például az Amazon fizikai boltokat építenek, Pedig 2020-ra az eladások 20 százaléka az interneten lesz.

2009-ben 200 millió dollárt fektettünk a Facebookba, 2011-ben 400-at a Twitterbe és 125-öt a WhatsAppba. A nyomtatott piac múlt évtized végi oroszországi hanyatlását látva, éreztem, hogy a közösségi média komoly erővé válik. Valószínűleg én voltam a legjobban informálva arról, hogyan lehet pénzt csinálni belőle.

Az internet minden emberi lényt egymáshoz és a gépekhez kapcsoló globális aggyá alakul. Egyedi és különleges interakciókat folytatunk rajta. Így jön létre az egyetlen konkrét személyhez vagy géphez sem köthető intelligencia.

A mesterséges intelligencia az emberi elme és gépi feldolgozó-kapacitás együttműködése. Ezé a kombinációé a jövő, és ez nem fenyegetés, hanem lehetőség.

Ha figyelmesen fülelünk, találunk földönkívüli életet. Tavaly 100 milliót fektettünk be egy tíz évig tartó projektbe. Az az elképzelés, hogy szilícium-völgyi megközelítéssel kutassunk utána: átlátható adatokkal, innovációval, közösségi ötletbörzével.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. április 13. 16:50
"Az internet globális agy"... ... a Facebook pedig ennek a globális agynak a gyarmatosítása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!