A cél, hogy „menő” legyen az, hogy családunk van

2016. május 24. 20:54

Kimutatható, hogy azoknál a cégeknél, ahol bevezettek családbarát intézkedéseket, ha elkezdenek szülni a nők, ott ez hat a többiekre, ők is szülnek és családot vállalnak. Interjú.

2016. május 24. 20:54
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Családháló

- A hazai demográfiai adatok azt mutatják: nagy a probléma. Egyre kevesebb gyermek születik. Mit gondolsz, hogyan segíthetünk az országon ezen a területen?

- Utánanéztünk, amikor indultunk, hogy mik azok, amik akadályozzák a fiatalokat abban, hogy gyereket vállaljanak. Ilyenek például a párkeresés, utána a család karrier összeegyeztetése, az anyagi biztonság megteremtése, munkahely biztonság, aztán a válás problémája. Ezekre próbál a szervezet megoldást nyújtani. Társkereső oldalt indítottunk, népszerűsítő, segítő füzeteket adunk ki. Számos tartalmas programot szervezünk.

- Közösségben az erő?

- Pontosan. Nem attól változik majd meg a hozzáállás, ha egy embert meggyőzünk. Olyan társkereső program kell például, ami egy kommunikációs tréninggel egybekötött. Szülőknek előadásokat szervezünk, amíg a gyerekekkel játszanak a többiek. Az a lényeg, hogy nem egyénileg tudunk hatni, a közösségekben lesznek változások.

Például a mozgalom keretében adjuk a családbarát munkahely címet. Kimutatható, hogy azoknál a cégeknél, ahol bevezettek családbarát intézkedéseket, ha elkezdenek szülni a nők, ott ez hat a többiekre, ők is szülnek és családot vállalnak. A közösség hatása indít el egy ilyen folyamatot. Sok kis közösséget akarunk létrehozni és meglévőket támogatni, és ezeknek lesz hatása. Ma már nem divat az, ami a szüleinknél, hogy az egyetem alatt szültek a fiatalok.

Hiszek benne azonban, ha megalakul egy közösség az egyetemen, ahol elkezdenek gyereket vállalni a fiatalok, akkor kedvet kapnak a többiek is. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a családot pozitív képként mutassuk be. Kisfilmekkel például vagy a Kényszerszinglik című valóságshowval, ahol bebizonyítottuk, hogy ez a bulvár műfaj pozitív célra is használható. A cél, hogy »menő« legyen az, hogy családunk van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2016. május 25. 11:42
ez
Bihari Hunor
2016. május 25. 11:37
* A libkóbolsi propaganda a GYERMEKELLENESSÉGET és CSALÁDTALANSÁGOT tűzte a zászlajára. A libsik és komcsik legnagyobb ellensége a család. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13241243_590322674482277_4970022229825053295_n.jpg?oh=22112e05dafbcee1ef730ceddb76bcea&oe=57CCB84B *
Zokni
2016. május 25. 08:48
"Utánanéztünk, amikor indultunk, hogy mik azok, amik akadályozzák a fiatalokat abban, hogy gyereket vállaljanak." - mondja. Ennek a legegyszerűbb módja, ha beiratkozik egy egyetemre, ahol demográfiát tanulnak. (Rossz tanuló, az gáz...) Mondjuk ehhez valakire rá kellene bízni a gyereket, ami pénzbe, időbe, energiába kerül. Kapizsgálja már? De addig is. Tisztázzuk, mennyi állami pénzt is kapnak a nemes célra, hogy "menővé váljon a család"?
bunko_jobbos
2016. május 25. 07:38
Olyan szinten katasztrofális a helyzet, hogy a fiatal munkatársaim (ami olyan 30 körülit jelenet) nincs EGYETLEN gyerekük sem, de a többségnek még rendes nője sincs. Elkeserítő. Szerintem a nem diplomások között ez sokkal jobban alakul. Főleg a nők diplomaszerzése veti vissza nagyon a szülési kedvet. Sajnos a nőt arra találták ki, hogy lemásoljon minket, de ha tud mást, akkor ezt a funkció elhanyagolja. Nem baj, az arabok nem, a homo sapiens nem fog kihalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!