Miért kell bojkottálni a népszavazást?

2016. július 07. 12:41

A Brexit után okkal merül fel minden Európa-párti honfitársunkban, hogy szabad-e rövid távú taktikai, szavazatmaximáló szempontok miatt egy ország, egy kontinens jövőjét, mit ne mondjak, békéjét veszélyeztetni.

2016. július 07. 12:41
Eörsi Mátyás
Eörsi Mátyás
hvg.hu

„A Trónok harca utolsó előtti kolosszális jelenetében a butácska, viszont ambiciózus kislányból értett nővé, sőt, spin-doktorrá avanzsált Sansa Stark azt a zseniális tanácsot adja John Snow-nak, hogy »Ne tedd azt, amit Ramsay Bolton akarja, hogy tegyél!« Mint tudjuk, Havas John nem követte Sansa tanácsát, deres lován belevágtatott a Ramsey által kitervelt csapdába, és nem rajta múlott, hogy túlélte ostobaságát.

Most, hogy Áder elnök kiírta a népszavazást október 2-ra, Sansához hasonlóan ugyanazt tudom tanácsolni az EU–tagság elvesztésétől aggódó honfitársaimat: Ne tedd azt, amit Orbán Viktor akarja, hogy tegyél!

Orbán Viktor abban a tudatban tervelte ki a népszavazás ötletét, hogy biztos lehetett abban, a magyar lakosság túlnyomó hányada sajnálatosan egyetért vele abban, hogy úgy tesz, mintha mindenáron meg akarná akadályozni migránsok Magyarországra érkezését. A Brexit után okkal merül fel minden Európa-párti honfitársunkban, hogy szabad-e a tűzzel játszani, szabad-e rövid távú taktikai, szavazatmaximáló szempontok miatt egy ország, egy kontinens jövőjét, mit ne mondjak, békéjét veszélyeztetni. A válasz egyértelmű: nem szabad ilyet tenni. Csakhogy Orbán Viktort más fából faragták, nála a hatalmi szempontok minden egyéb megfontolást, minden magasabb rendű tétet lesöpörnek az asztalról. Lesz tehát népszavazás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. július 08. 10:16
Nagy-Británnia egyáltalán még létezik a Brexit után ennyivel, mert már a másnapi sajtóból úgy tünt, hogy csak pár nap és az egész megsemmisül olyan szörnyűség ez a Brexit. Ennyi nap elteltével nem vált az egész egy pusztasággá?
zenebono
2016. július 08. 10:14
Nem lesz így megújulás a baloldalon. 2004-ben a határontúliak ellen, 2016-ban a migránsok mellett kampányolnak. Azért ez szégyen az MSZP-nek,most lenne jó alkalom, hogy meg tudja megkülönböztetni magát a neolibsiktől, de megint kihagyja és az ágyukba fekszik.
august
2016. július 08. 07:44
:)) Miről ismerszik meg a magyarországi demokrata? -Alapjáraton retteg, mindentől, fasisztáktól, a rezsimtől, és egyébként mindentől, aminek köze van a Zobánhoz. -Él hal a sajtószabadságért, a megszámlálhatatlan kanálisaiból, médiafelületeiből ömlik a panasz a sajtócenzúráról, és a sajtószabadság hiányáról. -50-100-1000 fős demonstrációkon tudatja a néppel a szörnyű elnyomás tényét. -Különösen érzékeny az általa kezdeményezett népszavazásokra, a népfelség véleményére, habár még nem sikerült érvényes mennyiségű aláírást összegyűjteni hozzá. -Ugyenezen lendülettel papírhulladéknak gyűjti a kedves állampolgárokhoz eljuttatott kérdőíveket. -A népszavazás bojkottjára szólít, vagyis arra, hogy ne éljen állampolgári jogaival, vagyis ne legyen demokrata, mert azzal a kormányt támogatja.. --- Jó lesz résen lenni, mert majd a választásokat is képesek lesznek bojkottálni,szavarófülkék elé fekszenek, mondván a zigazi "demokrata" nem dől be a patás által megrendezett választási szinjátéknak.. -Ja, hogy a lényeget majd kifelejtettem, az az igazi demokrata, amelyik úgy kezdi a mondandóját, hogy mi demokraták... Aztán vannak a többiek...
catalina9
2016. július 08. 07:32
Berecskereki 2016. július 7. 15:30 Eörsi Mátyás, aki szerint „…ha Gyurcsány Ferencnek sikerül egyesítenie az SZDSZ igazságát, az MDF nemességét és az MSZP szerethetőségét, akkor ebből még bármi lehet.”, Erre emlékszem, meg kellett fogódzkodnom... Félelmetes ez a látványlibsi szemfényvesztés, amit Eörsi és társai előadnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!