Viszlát Uber!

2016. július 13. 15:37

Az Uber most kiesik. De semmi baj, kérem, vannak országok, ahol Facebook sincs, aztán mégis milyen jól elvannak, ugyebár.

2016. július 13. 15:37
Kis Ervin Egon
e-ker blog

„Másfél hónapot voltam Amerikában. Az Airbnb-n béreltem lakást, Uber-rel, Zipcar-ral és biciklivel közlekedtem, a Waze és aGoogle segített tájékozódni és elkerülni a dugókat, a Foursquare súgta meg, hol egyek, ha a legjobb helyekre akarok menni, vagy melyik boltban vegyek biciklit. Két nap után otthon éreztem magam, úgy éltem, mint a helyiek. Két napja jöttem haza és épp azon lamentáltam, ha lenne itt is Zipcar, nem is kéne kocsit tartanom. De nem, itt nem az lesz, hogy jön a Zipcar, hanem az, hogy megy az Uber. Ha otthon érzed magad a fejlett világban, ne érezd otthon magad itthon?! (...)

2016. július 24-én Magyarországról kivonul az Uber. Budapest az utóbbi években egyre jobban szerepelt a turisták kedvenc célpontjait soroló különféle listákon. Ha tippelnem kéne, hogy ennek milyen okai vannak, akkor aligha a szép stadionok jutnának eszembe. Inkább arra gondolnék, hogy az olcsóság és a romkocsmák vonzereje mellett sokat nyomott a latban az is, hogy a fejlett világ részének tekintettek minket, hiszen a más városokban megszokott szolgáltatásokat a megszokott módon lehet(ett) használni. Pl. Airbnb, Foursquare, Tripadvisor, Waze, Google... ja, hát az Uber most kiesik. De semmi baj, kérem, vannak országok, ahol Facebook sincs, aztán mégis milyen jól elvannak, ugyebár...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. július 14. 01:55
"Az Uber most kiesik." Remélem, vannak tisztességes, adót fizető vállalkozások, amelyek átveszik a helyét!
Karbantartó9
2016. július 13. 21:56
Face helyett szívesen használnék iwiw-et. Inkább, minthogy az amerikai szolgálatok globálisan vizsgálgassák, hogy a tömegeket éppen mi érdekli, és erre újabb és újabb üzleteket építsen, minden információ alapú erőfölényt kihasználva. A fészen csak tudatlanok vannak. Közgazdasági és szociális agyhalottak.
1120
2016. július 13. 21:26
Párizsból, Londonból, Berlinből meg Münchenből is kibaszták az Ubert, te kretén. Pedig ott is van faszbuk.
gabor7th
2016. július 13. 18:04
Nem kéne annyira hasra esni a "digitális" megoldásoktól. A kormány éppenséggel nagyon is nyomja mostanában ezeket a digitális állam dolgokat. Az a baj a digitális állammal, hogy az mindig sérülékeny. Ezen a biztonsági cégek megoldásai sem segítenek igazán. Tehát digitális állam: sérülékeny állam. A békeidőben még a szövetségeseink is nemzetbiztonságra hivatkozva lopnak tőlünk amit csak tudnak, ha pedig háború törne ki egy olyan országgal mint pl. Oroszország, de egyre inkább mindegy melyikkel, akkor azok az egész digitális államot tönkretennék. Ezért be kéne látni, hogy ennek az egész digitalizálásnak vannak határai és fontos dolgokat nem kéne a netre kötni, mert nem fog sikerülni megvédeni azt. www.ujtechkor.blog.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!