Feltétel Nélküli Alapjövedelem = A kasztrendszer új formája

2016. október 27. 15:02

Az FNA szelektív bevezetése nem vezetne egy igazságosabb, békésebb, jobb világhoz. Éppen ellenkezőleg.

2016. október 27. 15:02
Istvánffy András
Reflektor

„Képzeljük el tehát azt a világot, ahol a német állampolgárságért automatikusan havi 310 000 forintnak megfelelő összeg jár, a magyarért 88 000 forint, a bolgárért ez alatt valahol, a dán összeg pedig nyilván magasabb lenne a németnél is. Egy albán FNA-ba pedig bele sem merünk gondolni.

Itt mindenki számára kézzelfogható valóság lenne az, amit a marxista tudósok a globális kapitalizmus hierarchiájáról írnak. Immár számszerűleg ki lenne fejezve az, hogy németnek születni többet ér, mint magyarnak születni. Ez a rendszer biztos, hogy nem a nemzetek közti nagyobb megértést és harmóniát, hanem éppen az ellenkezőjét hozná el. (...)

Az FNA szelektív bevezetése nem vezetne egy igazságosabb, békésebb, jobb világhoz. Éppen ellenkezőleg. Nemzetek és rasszok mentén növelné az ember és ember közti megkülönböztetést és egyenlőtlenséget, erre válaszképp pedig nőne a sovinizmus és a rasszizmus.

Lehet persze ezt a világot óhajtani, ez mindenkinek szíve joga, baloldali utópiaként adni el viszont szemenszedett hazugság.

Egyetlen olyan megoldás van, ami valóban progresszív: globális FNA-t bevezetni, ami minden emberi lénynek jár a Földön. Ettől azonban a gyakorlatban végtelenül távol állunk. Addig marad a helyi FNA-kon való gondolkodás, ami azonban nem a szocializmus, hanem a nemzetiszocializmus felé tett »bátor« lépés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajjaj
2016. október 27. 23:09
Látom itthagyta a Nagy Gábor ,most revenant, az ouroboros buziklub a Kurvahošigutntag http://youtu.be/BwmhpLsrMyw moslékot. Hogy tenném a 115 kilómat a szájára. akkor kapna levegőt,ha finganék.Bruhahahaha! Mekkora egy moslék a kurvaköcsög!
krakken96
2016. október 27. 22:09
a nemzetiszocializmus felsőbbrendű a kommunizmusnál, magától nem dőlt volna össze mert az emberek nagy részének érdekeit képviselte mig a kommunizmus néhány bolondon kivül senkit sem képviselt,osztályharc önmagában a fejlődés ellen hat,ellenben a nemzetiszocializmus nagyszerúen meg lett volna pechjére mindig van egy nagyobb hal,ennyi.a világ jobb biztos nem lenne és kurva sokan meghaltak volna de igy is ez van nagyjából,annyi lenne hogy aki megfelelne a besorolásuknak annak tényleg nemzeti kommunista utópia lenne,dél afrikában is az apartheid idején nem létezett fehér szegénység,igaz gazdag feketék sem,de most van,a baloldali ideológiák ezért megvalósithatatlanok ,csupán az erőforrásokat jól el kell osztani a hiveidnek és megtarthatod a hatalmat,a kommunizmus és a társadalmi igazság egy nagy blöff.
mucsay
2016. október 27. 20:52
az alap nélküli jövedelem arra jó, hogy 15-6 gyerekes cigány családok jöjjenek létre. meg cseppnyi infláció. de amilyen nagy barátságban vannak honfitársaink a számokkal, sanszos hogy beveszik. ingyenpénz!!!!!!!!!
Tündér_Lala
2016. október 27. 19:27
Az alapjövedelem baromság (nem csak és nem elsősorban a fenntiek miatt). Ahol hasióonló rendszer működik, ott mindenhol az adott népesség lumpenizációjához és leépítéséhez vezetett. A létfenntartás felelőssége nélkül ugyanis az igénytelenebbek elzüllenek, elveszítik önbecsülésüket, az ambicióikat a bűnözésben élik ki. Ha az a plnz rendelkezésre áll(na), akkor azt a közösség szolgálatára létrehozott munkahelyekre kellene költeni, ahol egymás jólétét szolgálják az emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!