Zsö szüi Alep…

2016. december 16. 14:27

Elképzelhető, hogy Európa további kemény lépéseket fog tenni az aleppói borzalmak megakadályozására. Például ír egy remekbe szabott online petíciót.

2016. december 16. 14:27
Szántai János
Főtér

„Olvasom, hogy a demokratikus, humánus-humanitárius, toleráns, emberölelő Európai Unió közepén, Brüsszel városában csütörtök este lekapcsolták a híres-nevezetes Grand Place kivilágítását. Mégpedig az ostromlott szíriai Aleppó lakosságával való szolidaritás jeleként. És nem csak egy villanásra: teljes 30 percen át. És még így sem lettek elsők. Párizs, Európa másik demokratikus, humánus-humanitárius stb. közepe még előbb járt a szolidaritás kinyilvánításában: a párizsiak egyenesen az Eiffel-torony fényeit kapcsolták le egy nappal korábban.

Nos, meg vagyok győződve afelől, hogy az aleppói ostromlottak ettől azonnal jobban érzik magukat. Sokkal jobban. Vidám dalok röppennek ajkukról az ég felé, a hála és az életöröm énekei. Most, hogy Európa ilyen karakánul kiállt mellettük, van remény.

Sőt, nagyon is elképzelhető, hogy Európa további kemény lépéseket fog tenni az aleppói borzalmak megakadályozására. Például ír egy remekbe szabott online petíciót, hogy azonnal szüntessék meg az aleppói civilek lemészárlását. Európa tudja, nagyon jól tudja, milyen gyilkos erő lakozik egy ilyen petícióban.

És ha más megoldás nincs, szomorúan bár, de használni fogja. És ha ez sem megy, akkor jön a demokratikus atombomba: Európa szervez egy konferenciát, ahova a világ összes demokratikus, humánus-humanitárius stb. szakértőjét meghívja, akik majd jól megbeszélik, mit kell ilyenkor mondani, és mikor legyen a következő, ha lehet, még nagyobb konferencia, amennyiben mégsem sikerül gátat vetni a vérengzésnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o _ A
2016. december 17. 19:20
Ha beavatkoznak az a baj, ha nem avatkoznak be az a baj.
csurcsányi
2016. december 16. 20:46
Én most azon filózok,ha 8 éve nem lett volna ARAB TAVASZ,akkor most Allepo-t fel kéne szabadítani az ISIS-től?
kaltran
2016. december 16. 20:43
Nekem mindjárt napirendi javaslatom is van erre a konferenciára: vitassák meg, hol, melyik városban, hány percre mit kapcsolnak le, de véletlenül nehogy beleessenek a lelkesedési hullámba a lélegeztetőgépek. Azután emlékévet lehetne szentelni, ennek a konferenciának és az ott hozott határozatoknak és egy két megvalósíthatósági tanulmány is kéne még és akkor bizony-bizony még boldogabbak lennének Aleppoban, legszivesebben a plafonhoz verdesnék a feneküket örömükben, csak az a baj, hogy ott sehol egy plafon...
Zsusztina
2016. december 16. 19:53
Közben meg még kiszámolták az ujjukon, hogy mennyi áramot spórolnak meg, és mennyi jutalom jár ezért az ötletgazdáknak. Duplán jó nekik - pénz is áll a házhoz, meg erkölcsi elismerés is, az aleppóiak meg örüljenek, hogy a sajtóban egy cikkben szerepelhetnek Párizzsal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!