Fagy

2017. január 09. 14:22

Megmondom, hogy mi van. Tél. És ilyenkor hideg szok lenni.

2017. január 09. 14:22
Orbán György
Töprengő

„Az utcán aztán megállapítom, hogy tényleg derekas a zimankó, mindjárt lefagy, aminek ilyenkor le kell, a füleimhez sem nyúlok, még  letörnek. Sokat azért nem aggódom: eszembe jut életem egy kevésbé komfortos időszaka, mely során a bakonyi harcászaton pontosan három napot és éjszakát töltöttem egy Csepel-platón mínusz huszonkét fokban, és láss csodát, még ma is élek, ha csak a hőmérőn múlik, holnap is fogok.


A zöldségesnél idegességtől remegő fiatal nő dohog mellettem: »A piac katasztrófa, egyszerűen nincs kinn senki, nincs zöldség, meg semmi sincs!« – de mielőtt megkérdezhetném, hogy ugyan már lenne-e kedve mínusz akármennyiben hajnal óta kinn ácsorogni a stand mögött, kiderül, hogy itt sincs sárgarépa, és a háziasszony hisztérikusan felsikolt: »Hát mi van már itt?!«

Megmondom, hogy mi van.

Tél.

És ilyenkor hideg szok lenni. Hol ennyire, hol annyira. Amikor meg nagyon, akkor az együtt jár ilyen-olyan dolgokkal, amelyekből nem mindegyik kényelmes, elvehetetlennek tekintett komfortunk távkapcsolója meglehet, hogy percekre is befagy – próbáljuk meg túlélni. Meg egyáltalán: próbáljunk meg egy kicsit, csak egy egészen kicsit együtt élni a természettel.

És akkor már majdnem feljöttünk az ősember szintjére.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2017. január 09. 21:20
Emlékszem a hírhedt 2006 izzó őszén már novemberben megjött a mínusz 25, bár a tüntetések és az oszlatások mindennaposak voltak, a kormány elhasalva feküdt, de az alkalom jól jött hogy inkább az időjárásról beszélgessenek az akkori közmédia hírháttér műsoraiban.. )
Korrupt Kornél
2017. január 09. 19:35
szok???
Akitlosz
2017. január 09. 16:55
1943. január 16-a 17-e éjszaka a Don kanyarban -43 C fok volt. Na az már tényleg egészen elképzelhetetlenül húzós magyar ember számára. Is. Ráadásul közben még lőttek is az emberre.
Akitlosz
2017. január 09. 16:22
Az ember -37 C és +50 C fok között képes tartósan megélni. Ideiglenesen ennél sokkal hidegebbet -105 C ás sokkal melegebbet is kibír +100 C felett is kibír rövid ideig egészségkárosodás nélkül. Már persze csak ha egészséges. Igazán jól persze csak egy viszonylag szűk hőmérsékleti tartományban +19 C és +27 C fok között érzi magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!