Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Szimbolikus rakétacsapás

2017. július 06. 07:48

Egy kiszámíthatatlan kommunista diktátor és egy durcás tahó kezébe kerül a fél világ sorsa.

2017. július 06. 07:48
Lukács Csaba
Magyar Nemzet

„Donald Trump közben egyre keményebb hangot üt meg – öt napja, a dél-koreai elnökkel való találkozóján arról beszélt, hogy a stratégiai türelemnek vége, és az észak-koreai nukleáris és ballisztikusrakéta-program határozott válaszért kiált. A keddi kísérlet után pedig arról tweetelt, hogy »nincs ennek a fickónak jobb dolga? Nehéz elhinni, hogy Dél-Korea és Japán még sokáig tűri ezt.« Az amerikai elnöknek azért is oka van a haragra, mert Phenjan megölte egy állampolgárukat – a propagandaplakát állítólagos ellopása miatt tizenöt év kényszermunkára ítélt amerikai egyetemistát, Otto Warmbiert ugyan szabadon engedték pár hete Észak-Koreából, de a fiatal már hónapok óta kómában volt, és hazaszállítása után rövidesen meg is halt. Nem kell erős fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, hogyan bántak vele az észak-koreai börtönben.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy egyre súlyosabb konfliktus felé sodródik a világ. Donald Trumpnak lesz ma egy már előzetesen is történelminek beharangozott szabadtéri szónoklata Varsóban, amelyet külpolitikai programbeszédnek szán. Utána Hamburgba repül, ahol a G20 csoport csúcstárgyalásain arról is szó lesz, hogyan zabolázzák meg a phenjani fegyverkezést. Ha a tárgyalások nem járnak sikerrel, könnyen megeshet, hogy Trump átveszi a kezdeményezést. A »megelőző csapás« fogalma nem ismeretlen az amerikai hadsereg eszköztárában – tavasszal már egészen nyíltan beszélt erről a lehetőségről Észak-Koreával szemben a Fox News műsorában egy befolyásos republikánus képviselő.

Akkor pedig jól nézünk ki: egy kiszámíthatatlan kommunista diktátor és egy durcás tahó kezébe kerül a fél világ sorsa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Crüwel
2017. július 06. 15:52
Ha ez ilyen egyszeru problema lenne mar nem is lenne problema.Senki nem fog ė koreara megelozo csapast merni , es ez forditva is igaz, de nem azert mert kimi az usatol felne sokkal inkabb a kinai nagyteso strategiai erdeke miatt.
puszika
2017. július 06. 11:44
Na ez nem kellett volna! Az USA hosszabb életű! Még Lukács Csabánál is!!!
Phötön
2017. július 06. 10:18
Nagyon primitív.
luga
2017. július 06. 09:23
A liberális kánon mindenképpen tahónak állítja be Trumpot, mert az ő kedvencük az öreg hisztérika. Saját tapasztalat híján nevetséges ilyen kijelentéseket tenni, bár biztosan megsimogatják érte a buksidat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!