Búcsú holland módra

2017. augusztus 26. 09:24

Az ellenzék még mindig képtelen fölfogni, hogy paradigmaváltás történt a külpolitikánkban: kihúztuk a nyelvünket mások ülepéből, és egyenrangú félként közöljük partnereinkkel a véleményünket.

2017. augusztus 26. 09:24
Orbán János Dénes
Magyar Idők

„Párhuzamot vonni a magyar kormány és az iszlám terrorizmus között napjaink kontextusában a lehető legvérlázítóbb sértés. Hogy csak a legsúlyosabbat emeljük ki a becsmérlések közül.

A magyar külügyminiszter nyilatkozatai és intézkedései teljesen méltányosak. Mi több: visszafogottak, hiszen ő is ugyanolyan gondban van, mint én: protokolláris okokból nem idézheti Sir William Batten frappáns véleményét a hollandusokról.

Persze a sivalkodás is azonnal beindult, mert micsoda dolog, hogy egy törpeország külügyminiszterecskéje vissza merészel szólni az euró­pai liberális mintahatalomnak. Most aztán vége Magyarországnak, mert már elindultak felénk a holland ágyúnaszádok és kilőnek minket Európából.

Az ellenzék még mindig képtelen fölfogni, hogy paradigmaváltás történt a külpolitikánkban: kihúztuk a nyelvünket mások ülepéből, és egyenrangú félként közöljük partnereinkkel a véleményünket. Ideje véget vetni a fölényeskedésnek, és mint egy rossz házasságban, fölhánytorgatni, hogy ki mennyivel száll be a családi költségvetésbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. augusztus 28. 11:21
Remélem a nagykövet úr a TÜTÜ bárban is búcsúként belesz.rt a zongorába,mert egy liberálistól így illik.
Mindjárt
2017. augusztus 27. 19:06
"kihúztuk a nyelvünket mások ülepéből" A fidesz csürhe annyi segget nyal, hogy már nem is tudja kinek nyal
VerdbenekhyKeményFarkas
2017. augusztus 27. 16:25
"egyenrangú félként közöljük partnereinkkel a véleményünket." Stimmt! A hollandus nagykövet is ezt tette!
cutcopy
2017. augusztus 27. 09:18
Te csak ne rajtam keresd a hiányzó érveidet.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!