Jönnek a holland migránsok, mert nem bírják a muszlim migránsokat

2017. augusztus 18. 10:37

A hollandokat a mérsékelt árak, a csönd és a kellemes éghajlat mellett – a „migránsmentes” környezet is motiválja a költözésben.

2017. augusztus 18. 10:37
Wekerle Szabolcs
Magyar Nemzet

„Orbán Viktor idén február 10-i évértékelőjében beszélt arról, hogy hazánk szívesen látja a »nyugat-európai menekülteket«,azokat a német, olasz és más országbeli polgárokat, akik az iszlám előretörése miatt költöznének el otthonukból a biztonságos Magyarországra. 

Mint nemegyszer, a miniszterelnök most is a lényegre – és egy ideje megfigyelhető európai ingatlanpiaci trendre – tapintott. Erre utal legalábbis a holland Trouw című lap minapi riportja, amely olyan nálunk házat vásárló hollandokat mutat be, akiket – a mérsékelt árak, a csönd és a kellemes éghajlat mellett – a »migránsmentes« környezet is motivál a költözésben.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. augusztus 20. 11:54
"Az utóbbi időben Csemő huszonöt kilométeres körzetében nagyjából háromszáz holland és flamand vásárolt magának házat. Van, aki csak nyaralni jár ide, de egyre többen maradnak egész évben. " Ez is hordoz problémákat... És mi lesz, ha az állampolgárságot kapott migráns is idejön, mert olcsóbb itt házat venni, főleg az elnéptelenedett falvakban?
nyugalom
2017. augusztus 19. 23:35
Otthon liberalisak, de inkabb ide jonnenek a biztonsagba! Egyebkent meg kopkodnek, elitelik a kormanyt! Milyen nepseg az ilyen?
Akitlosz
2017. augusztus 19. 13:49
"A hollandokat a mérsékelt árak, a csönd és a kellemes éghajlat mellett – a „migránsmentes” környezet is motiválja a költözésben. " Nem is lenne Magyarországon sok gond, ha hollandiai szintűek lennének a jövedelmek. Bár akkor viszont már nem csak a holland bevándorlók számára válna célországgá, hanem azok számára is, akik elől a hollandok jelenleg idejönnek.
Ígymegyez
2017. augusztus 18. 21:54
Nos, már 10-15 éve települgetnek mifelénk ide, a Dél-alföldi tanyavilágba. Nem tanulnak meg magyarul, nem barátkoznak a magyarokkal (csak kis pénzért dolgoztatják őket a tanya körül), mint egy diaszpóra léteznek, bár van persze ellen példa is. Már akkor jöttek, mikor még a mostani migráncs áradat sehol sem volt. Hollandia (és Belgium) drága hely, a mi hazánk nekik olcsó. Egyik holland elmondta, otthon max egy kis lakás bérletre futotta volna épphogy, itt meg vehetett egy tanyát negyed hektárnyi területtel. Mint ahogy Keszthely, Hévíz környéki településekben a németek már 20-25 éve elkezdték felvásárolni a falusi házakat. A migráns hullám legfeljebb ráerősít erre. Na, és a tanyaudvarok csendjében nem nagyon nézi senki sem a kenderültetvényeket. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!