A butaság hatalma

2018. július 02. 18:33

A butaság hatalma ül most tort az országon.

2018. július 02. 18:33
Horn Gábor
Horn Gábor
Népszava

„Egyáltalán nem igaz, hogy tét nélküliek a következő évek. Jönnek az újabb megméretések – önkormányzati választás, európai uniós voksolás –, ami nem egyszerűen rólunk szól, hanem egész Európáról.

Budapest polgárai leváltanák a Fideszt. Szükség van tehát egy erős támogatottságú, a demokratikus ellenzéki pártok többsége által elismert, tehetséges politikusra. Ha a főváros ellenzéki polgármestert kap, egyből példát is mutathat számos szimbolikus intézkedéssel, egyúttal olyan erőközponttá válhat, amely kovásza lehet a következő országgyűlési választásnak. Jó néhány fontos vidéki városban is megvan erre a remény.
Az uniós választáson Orbán azzal számol, hogy sikerül minél több szélsőjobboldali figurának bekerülnie az Európai Parlamentbe kontinens-szerte, és ennek a rettenetes alakulatnak lehet ő az egyik felkent vezére. Fontos, hogy az ország megmutassa, legalább akkora erővel szavaz be demokratikus, Európa-párti képviselőket a közösség parlamentjébe, mint ahány szélsőséges elemet a Fidesz bevisz. Mindehhez dolgozni kell. Az MSZP most talán utoljára esélyt kapott, hogy megújult vezetésével egykori szervezeti erejét újjáépítse, a Párbeszéddel szövetséget alkotva érdemi és vonzó ajánlatot tudjon letenni az asztalra, a többi demokratikus parlamenti erővel kooperálva.

De legalább ilyen fontos, hogy mi, egyszeri értelmiségiek, expolitikusok, gondolkodók fenntartsuk a hitet, és aktív részesei legyünk annak a közösségi gondolkodásnak, amely világossá teszi: a közöny Orbánnak jó, a közpolitikai felelősség nem megkerülhető, tegyünk, mert tehetünk azért, hogy élhetőbb legyen az ország. Tegyünk, mert tehetünk azért, hogy »ezek« egyre kevesebb voksot szerezzenek.

A butaság hatalma ül most tort az országon. Viselkedjünk úgy, ahogy hazafihoz illik: ez a mi országunk is – alakítsunk hát rajta. És követeljük meg ugyanezt az ellenzéki pártoktól!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2018. július 04. 14:00
"Ha a főváros ellenzéki polgármestert kap, egyből példát is mutathat számos szimbolikus intézkedéssel, egyúttal olyan erőközponttá válhat, amely kovásza lehet a következő országgyűlési választásnak." Szóval nem a budapestiek fontosak, patkányok, hanem kell egy ugródeszka? Budapestiként is a Fideszre szavazok, nem kell újabb Demszky!
syphax
2018. július 04. 10:49
"..Budapest polgárai leváltanák a Fideszt. " BIZONYITATLAN ÉS BIZONYITHATATLAN TARTALMÚ ÁLLTITÁS: SZAKNEVÉN HIPOTÉZIS. " ÉN VAGYOK NAPÓLEON!"--KB. UGYANOLYAN, MINT A FENTI. Miheztartás végett Horn Gábor "töri" tanár úr nagyokosságú liberális fellengőzésségének szemléltetése céljából. Mondani sokmindent, szinte bármit lehet. Megvalósitani azt, amit mondunk...már kevésbé. Ilyeténképpen az első, ide idézett mondatba mondottak VÁGYÁLMOK csupán, semmi egyebek.
Peter8811
2018. július 03. 19:00
Apósod tortellinivel üli a berlini hétmilliós tort.
samesz38
2018. július 03. 18:53
Addig jó,míg a túloldalon ilyen alakok osszák az "észt",mint ez a tetű is.Akárhányszor megszólal,az +1% nekünk. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!