Lehalt a Facebook

2018. november 21. 08:21

Ha valaki gyorsreagálású tüntetést hirdetett volna a Gruevszki-ügy miatt, azt a Facebook akadályozta volna meg.

2018. november 21. 08:21
Pap Szilárd István
Mérce

„Kiderült, hogy a magyar állam úgy döntött, jóváhagyja a börtön elől szökő, korrupt macedón exkormányfő, Nikola Gruevszki menedékkérelmét, illetve lehalt a Facebook. Mindez pedig kb. egyszerre történt.

Itt a Mérce szerkesztőségében eszeveszetten elkezdtük nyomkodni a frissítés gombot a böngészőinkben, hogy hátha sikerülne olvasóinkkal is megosztani a hírt. A hírt, hogy a magyar állam menedéket ad egy köztörvényes bűnözőnek, csak azért, mert Orbán Viktor barátja, miközben a déli határnál három éve zár embertelen körülmények közé olyanokat, akik háború és nincstelenség elől menekülnek.

Valószínűleg ugyanilyen felfokozott hangulatban lehettek a kollégák a többi magyar hírportálnál is, a Facebook leállása ugyanis egész Európára kiterjedt.

Az eset megint, immáron ezredszerre is szembesített azzal, mennyire ki vagyunk szolgáltatva ennek a techóriásnak.

És nem csupán arról van szó, hogy jaj szegény médiamunkások kevesebb kattintást tudnak generálni ezzel a breaking hírrel. Hanem arról, hogy egyetlen magáncég egyetlen technikai hibájával is képes befolyásolni egy egész társadalom politikai nyilvánosságát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2018. november 22. 04:55
A szanalmas.hu-t újabban mércének hívják. Ez a Gruevszki téma pár agyhalott bolsevikon kívül senkit nem érdekel.
Rugo
2018. november 21. 19:14
nyomkodd a miteszereidet, kis köcsög a rohingyák irtását persze meg tudták szervezni a facebookon
puszika
2018. november 21. 17:11
Látod Pistám! Te semmit nem változol/fiatal korod ellenére/. Lehet napsütés eső vagy tornádó, ÁLLANDÓAN A TÜNTETÉSRE KATTANSZ RÁ! Sivár életed lehet!!
IV. Fawkes
2018. november 21. 15:26
"És nem csupán arról van szó, hogy jaj szegény médiamunkások" Dehogynem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!