Neveljünk gyermekünkből kockát!

2018. december 27. 23:04

Ajándéknak pl. legjobb egy négyjegyű függvénytáblázat.

2018. december 27. 23:04
Pozsonyi Ádám
888

„Nem! A konzervatív, polgári szülő elveti 1789 örökségét, és egy rendes vármegyei hivatalnok életfilozófiáját követi: ülni egy székben és semmi változás.

Lehetőleg csendben!

Épp ezért a konzervatív szülő a gyermekét is így neveli. A kondicionálást – nevelést – már a gyermek piciny korában elkezdi. A legjobb nevelési módszer a büntetés és jutalmazás helyes megközelítése és alkalmazása.

Ajándéknak pl. legjobb egy négyjegyű függvénytáblázat. Azt csendben lapozgatja a gyermek a szoba magányában, nézegeti az ábrákat, elmereng – és hagyja a szüleit pihenni.

Elvem a következő: neveljünk gyermekünkből kockát! Ez a nyugodt élet kulcsa.

A kockák a barátaikkal – feltéve, ha vannak, mert a kockák jelentős részének nincsenek barátaik – csak az interneten keresztül találkoznak. Ott a Messenger szolid világában elbeszélgethetnek a legújabb frissítésekről, küldözgethetnek egymásnak linkeket az Apple fejlesztéseiről, s nem járnak kocsmába, koncertre, miáltal sem pénzt nem költenek, sem ruházatukat vagy egészségüket nem károsítják, melyekkel szüleiket váratlan anyagi jellegű kiadásokba verhetik. S ami a legfontosabb, barátaikat – kik remélhetőleg szintúgy kockák – magukhoz sem hívják át zajongani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2018. december 29. 08:43
Óvatosan kell a kockára nevelést végrehajtani, mert ha félrecsúszik, fakocka lesz belőle.. :-D
mixtura pectoralis
2018. december 28. 19:48
bazmeg, ha a jobboldal nem bölcsészjobboldal lenne, hanem megnyernék a mérnököket, akkor soha nem jönnének vissza a kommonisták a semmirekellő hivatalnokokat pedig kár isteníteni, jó is, hogy leépítik őket
pemete jakab
2018. december 28. 18:25
"A legjobb nevelési módszer a büntetés és jutalmazás helyes megközelítése és alkalmazása." Az egyik legrosszabb. Még állatok idomítása esetén sem a legcélravezetőbb.
zakar zoltán béla
2018. december 28. 09:29
Irónia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!