A semmi mértéke

2019. szeptember 10. 07:18

Most már nem csupán a kormányt gyalázza, de mindenkit marhának tart, aki nem borul le az elmebaja előtt.

2019. szeptember 10. 07:18
Galsai Dániel
Magyar Hírlap

„Fricska. Napjainkra tagadhatatlanul etalon lett Tamás Gáspár Miklósból. Olyan ő, mint a Párizs melletti Sèvres-ben őrzött ősméter vagy őskilogramm – lassan minden hozzá viszonyítható, ami a magyar közéletben zajlik.

Egy öregedő filozopternek ez akár dicsőségére is válhatna, de TGM ebben is eredeti. Az egykori ultraliberális (aki a Ceausescu-érában bőszen publikált Erdélyben, enyhén szólva nem rendszerkritikusan), mára anarcho-marxistává vált örök túlélő ezúttal a Hvg.hu-n öntötte az epét. »Az régóta világos, hogy rohadt a rendszer. Ez abban is kifejeződik, hogy rémalakok kormányoznak. Ők kormányozzák a tehetséges, belátó, jószívű, nagylelkű, ihletett marhákat, akik hagyják magukat.« Sok esztendeje aggódom már, hogy a mester egyszer kifogy a Szinonimaszótár alpári kifejezéseiből. A tényeket jó ideje már teljesen figyelmen kívül hagyó őrjöngő most már nem csupán a kormányt gyalázza, de mindenkit marhának tart, aki nem borul le az elmebaja előtt. Etalon. Ami egy TGM-nél több, az Magyarország.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2019. szeptember 10. 12:40
Egyébként az az érzésem, 1-2 év múlva Demszkijjel együtt fognak sétálni az elmegyógyintézetben mint Napoleon és Julius Caesar :-) Az ő szempontjukból teljesen érthetően nem lehet kibírni a mostani állapotokat épp ésszel (még vannak páran-itt is). Na de a többség másként látja :)-demokrácia.
Rasdi
2019. szeptember 10. 12:23
"...de TGM ebben is eredeti..." Már rég leszoktam róla, hogy bármit is elolvassak tőle. Ezt azért bocsátom előre, mert lehet, hogy az utóbbi időkben talán felhagyott régi szokásával. Avval, hogy minden írását és megnyilatkozását teletűzdelte különböző "filozófusoktól" vett idézetekkel meg hivatkozással, mutogatva az ilyesmivel hivatásosan nem foglalkozóknak, hogy ő mennyire "olvasott és tájékozott". Egyetlen saját gondolattal találkoztam vele, amikor még olykor beleolvastam a szóömlenyeibe: "...a jobboldali sajtótermékeket árusító újságosbódékat fel kell borogatni...". Természetesen a hirdetett "szólásszabadság" és "liberalizmus" szellemében.
nemecsekerno_007
2019. szeptember 10. 12:15
TGM már önmagában mém...
Mich
2019. szeptember 10. 11:41
Az elvtellenség elmebajhoz vezet - ez látható a libsiknél, bolsiknál és náciknál egyaránt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!