Kihirdetem a klímavészhelyzetet

2019. október 14. 08:47

Támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek. Interjú.

2019. október 14. 08:47
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Vasárnap

Mik azok? Mikről lehet tudni?

Egy zöld-, egy átláthatósági és egy szociális csomagot szeretnénk elfogadtatni a közgyűléssel. Ez a minimumprogram, az antikorrupciós csomag elfogadása, a klímavészhelyzet kihirdetése, a rabszolgatörvény betiltása a fővárosi cégeknél – csak hogy hármat mondjak ezek közül, de lesz még más napirendi pont is. (...)

Kampányzáró rendezvényén beszélt arról, hogy védeni kell az emberi életet. Ez vonatkozik a magzatra is? Tehát a megtermékenyítés pillanatától védeni kell az életet?

Nézze, én életpárti politikát csinálok, nekem főpolgármesterként az a dolgom, hogy a budapestiek egészségesebb városban éljenek. Az ilyen szimbolikus ügyek szerencsére nem tartoznak a főpolgármester kompetenciája alá. A magam részéről azt viszont támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 326 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nospicker
2019. október 15. 20:17
Ha valóban csökkenteni szeretnénk az abortuszok számát, akkor a középiskolai szexuális felvilágosítást, azon belül is a felelős védekezés oktatását kellene erősíteni, ezzel lehetne csökkenteni a nemkívánatos terhességek számát.
rajgy
2019. október 15. 07:52
Ez egy összevágott Fidesz FAKE!
rajgy
2019. október 15. 07:52
Ez egy összevágott Fidesz FAKE!
kishegyi
2019. október 15. 05:16
Úgy tudom, ha klímavészhelyzet van, akkor először a nagyvárosokban: 1) leállítják, de legalább is korlátozzák az autós közlekedést (matrica rendszer Mexikóváros pl., amire az volt a válasz, hogy mindenki vett még egy autót:) 2) korlátozzák a tömegközlekedést (nem mennek be a munkahelyekre ergo ugrik a drága iparűzési adó, amiből ez a pojáca is túlélte a választásokig Zuglóban) 3) áramfelhasználási korlátozást vezetnek be (Internet...:), amin sikeresen szervezkedtek stb., stb. Amit utolsóként nyilatkozott, az felháborító. Szóval? A korrupciós szabály kialakítása szuper, szerintem az a Parlament dolga egyébként, de nem baj, hadd erőlködjön még vele egy kicsit, ha mégis valamit elfogadnak, javasolom, hogy Zuglóban vagy Kispesten teszteljék, mennyire hatékony!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!