Libsi újsággyártás, avagy hogyan tegyük nevetségessé az ellenfél mondatait?

2020. január 05. 14:51

Hogy nem erről beszéltem, az mindegy. Maróth se arról beszélt. De a libsi szöveggyártás így működik.

2020. január 05. 14:51
Pozsonyi Ádám
Origo.hu/888

„Én magam is szeretem a képregényeket. Legalább száz darab áll a fiókban, szép glédában. De a nemzeti kultúra előrébb való.

A vasútmodelleket is szeretem. A 80-as évek New Wave-jét, a kitüntetéseket, a macskákat, az akvarelleket, a klasszikus science-fictiont, a thrash metalt meg a régi pénzeket is. De a nemzeti kultúra előrébb való.

Onnan is látszik, hogy sikeres egy rétegnél az identitásfelszámolás, hogy az ilyet csakis a Pókember érdekli. Ő nem magyar, nem európai, nem polgár – a keresztényt nem is említem, mert teljesen reménytelen -, hanem ő »képregényes«. Ez az identitása. És ha ezt »bántják«, akkor őrjöng. Az anyanyelvét elvehetik, a hazáját elvehetik, a kultúráját elvehetik, a fajtája irodalmát, építészetét, festészetét, tájait, városait, szokásait, épületeit, mindent, nem érdekli, de ha a képregényét bántják, öl.

Na, ezekre épít a libsi, ezeket termeli ki, mint Szarumán az orkokat Vasudvard földalatti üzemeiben.

Ha velem lenne interjú, és ezeket egy interjú keretei közt hangoztatnám, a 444 minden bizonnyal így említene, és így jönne le a szöveg: »Pozsonyi szerint a libsiket földalatti bányákban gyártják, és vassal etetik.« Hogy nem erről beszéltem, az mindegy. Maróth se arról beszélt. De a libsi szöveggyártás így működik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2020. január 06. 09:50
A jobb oldali publicistákat mi akadályozza meg abban, hogy az ellenfelét körberöhögje? A bal oldalon egyre inkébb büszkék arra, ha nem tudják, hogy fiúk vagy lányok, elalélnak, ha a töke van a menyasszonynak, jellemzően azt sem tudják, hogy hol laknak, és életcéljuk a saját hányadékukban és húgyukban közösen röhögve fetrengeni. Ennél viccesebb és kifigurázhatóbb társaság nincs, szóval nem értem, hogy miért marad el az egyébként műveltséggel és fantáziával rendelkező csapat részéről a kifigurázás? Nem azon kell megsértődni, hogy kiröhögnek mindent. Azt várják, hogy rajtuk is röhögjön mindenki!
omlás
2020. január 06. 08:04
Ürességtől kongó Laktanyába nézek Elmentek a hősök És én bizony félek Mit örültök most már Tetves magyar népek Anarchia vár tirátok Vége a jólétnek Bekebelez minket Az első nagyobb állam Tegnap késő este Megrázott az áram Kocsmákat csinálnak A laktanyák helyén Odajár most Sütő András Iszik mint a szemét
omlás
2020. január 06. 08:03
Különös tekintettel járjunk el A torzarcú Kölcsey felett Verseit felejtsük el Petőfi az meg itt népieskedett Vörösmarty meg túl sokat élt És egyébként is kit érdekel Rongáljuk meg a káros szobrokat! Berzsenyi kezéből vegyük ki a kormányrudat És süllyesszük el ladikját Tőkéssel együtt És fessük át Kölcsey arcát Nem bírom nézni fél szemét! Tavaly megverték Sütő Andrást és kinyomták a szemét Távolítsuk el Az élők helyett nyissunk szoborparkokat!
Bell & Sebastian
2020. január 06. 00:09
amellett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!