Jó kis meccs volt

2020. június 22. 17:16

Az egyik néger játékos gólt szerzett, térdre is hullott legott, a többi meg nézte egy darabig, amíg csókkal be nem borították.

2020. június 22. 17:16
Szentesi Zöldi László
Origo.hu/888

„Tegnap fél szemmel angol bajnoki meccset néztem, mert javíthatatlan szamár vagyok. A futballt még a futballért szeretem, de nyugalom, már nem sokáig, arra mérget vehet mindenki.

Naná, hogy a Black Lives Materről szól jelen cikkem – kell-e mondanom?

A Newcastle United – Sheffield United meccs végeredménye most nem is fontos, tomboló globális rasszizmus idején kit is érdekel maga a futball? Megnyugtató, hogy a meccs elején – és ha jól tudom, minden Premier League-meccs elején – letérdeltek a játékosok, ahogy kell, nyilván mindenki rokona Floydnak, vagy legalábbis testvére átvitt, lenini értelemben. Továbbá minden játékosnak, légyen fehér, fekete, kávébarna, illetőleg hupikék, a hátán is ott virított a Black Lives Matter felirat. Ez helyénvaló is, hiszen a mostani angol bajnoki fordulót néger terroristák szponzorálták, nem a Chevrolet, a Sony vagy a Pepsi, illő köszönetet mondani nekik, amiért szétvertek néhány amerikai nagyvárost az esélyegyenlőség nevében.

Na, akkor jött az, hogy az egyik néger játékos gólt szerzett, térdre is hullott legott, a többi meg nézte egy darabig, amíg csókkal be nem borították. De a szent révület pillanataiban magára illett-kell hagyni a gólszerzőt, nyilván minden bedobásnál és fejelésnél a szemét déli tábornokok jutottak eszébe, és amikor tehetetlen fájdalmában térdre rogyott, halk átkokat szórt rájuk, már ha beszéli a saját anyanyelvét.

Azok a térdek. Ezekről akarok én írni. A térdekről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandeláber
2020. június 23. 11:41
Az volt a legnagyobb, amikor pár éve a francia (!) válogatott kezdőjében egyetlen fehér volt. Két éve nagyjából ugyanez volt az EB-döntőben, természetesen én is a horvátoknak szurkoltam az afrofrancia válogatott ellenében, az ex-szadeszes Kerpel-Faroknius biztosan engem is lerasszistázott volna.
Mich
2020. június 22. 22:54
A PC rasszizmus mindent felzabál, a focit is. Ennyi.
János bácsi
2020. június 22. 21:40
Nyugaton azok a sportolók keresnek sokat, akik miatt megtelnek a stadionok és ez sok milliárdos bevételt jelent a kluboknak. Nálunk meg azok keresnek sokat , akik miatt kiürültek a stadionok . Az, hogy valaki színesbőrűnek születik az a véletlenen múlik, de az nem, hogy egy irigy, gyűlölködő ,rasszista antiszemita , álszent senkiházi válik belőle . Pelé is nigger volt, attól függetlenül sok hófehérkénél sokkal jobban focizott.
kunfia
2020. június 22. 20:52
A migránsok már a spájzban vannak,csak az a baj,hogy a nagy migránsölő szent Viktor hozatta őket be jó pénzért. Pedig azt hittem,hogy Európa fehér szegletén legalább az akadémiáknál fehérekbe botlunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!