Nemrég találkoztam egy idős asszonnyal

2021. február 11. 18:28

A szívem szakadt meg, mert valóban azon gondolkodott, hogy tud-e banánt és mandarint venni, vagy csak az egyiket.

2021. február 11. 18:28
Dobrev Klára
Dobrev Klára
Facebook

„Nemrég találkoztam egy idős asszonnyal. Gyümölcsöt válogatott, és látszott azon vívódik, mit tegyen a kosárba. Beszélgetni kezdtünk. A szívem szakadt meg, mert valóban azon gondolkodott, hogy tud-e banánt és mandarint venni, vagy csak az egyiket. Miközben elmondta, hogy egész életében dolgozott, de épp azt számolgatta, tud-e gyümölcsöt vinni az unokáinak. Mert olyan kevésből él. Nincs 80 ezer forint a nyugdíja.

Tudom, hogy a sorsa nem egyedi. Ezt nem lenne szabad hagyni! A nyugdíjasok is élni akarnak, mégpedig úgy, hogy ne azt kelljen számolni, a hónap végén mennyi marad. Ezt 10 év alatt nem értették meg Orbánék, ezért nincs változás.

A nyugdíjaknak muszáj követni a bérnövekedést. Enélkül nem biztosított a tisztességes időskor. Ezért mondjuk azt, hogy 2022-ben visszaállítjuk az igazságos, svájci indexálású nyugdíjszámítást”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. február 15. 08:14
Magyar gyümölcsre nem is gondolhatott, mert az olyan drága, pedig a jelentős szállítási költség sem terheli.
bagira
2021. február 12. 23:54
Gyurcsányéknál menedéket kereső maffiózó, politikai robbantások – Kipakoltak a rendőrségen az alvilágról az új koronatanúk. https://pestisracok.hu/feltaru..
rókabácsi
2021. február 12. 18:09
klárika? és mit vettél neki? a milliárdjaitaokból? egy nahhhgy lófült?
Malvin
2021. február 12. 17:44
"... a végén természetesen nem vettem meg neki a 470-es banánt, mert az nem fér bele, meg egyetlen szavazóért minek! Vegye meg a zorbán!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!