Konzervatív szemléletváltás az Egyesült Királyságban

2021. április 08. 17:31

A rasszista BLM-mozgalom szobordöntögető pusztítása lassan lépésre készteti a vonakodó konzervatívokat is.

2021. április 08. 17:31
Deme Dániel
Deme Dániel
Magyar Hírlap

„A brit kormány a minap hozta nyilvánosságra az orwelli megnevezésű Faji és Etnikai Egyenlőtlenségek Bizottsága (CRED) által készített riport tartalmát, amely eddig szinte példátlan őszinteséggel és tárgyilagossággal mutat rá a multi-etnikumú társadalomban fellelhető feszültségek okaira.

Ennek következtetéseit röviden összefoglalva, az Egyesült Királyság vegyes társadalmában fellelhető éles ellentéteket nem a többség rasszista szemlélete okozza, hanem ezek inkább kulturális, vallási vagy szociá­lis különbségekben gyökereznek. A tanulmány azt javasolja, hogy az országban élő kisebbségi etnikumok próbáljanak segíteni önmagukon ahelyett, hogy az államra rónák minden problémájuk terhét, és másoktól várnák a megoldást.

Az eltorzult nyugat-európai neomarxista diskurzusban már maga az a tény is felér egy kisebb nemzeti–konzervatív forradalommal, hogy a tanulmány kritizálja a brit nemzeti tananyag gyarmatosító elemektől való megtisztítását, lásd a legnagyobb nemzeti hősök és győzelmek történelemhamisító feketelistázását. E helyett inkább a brit nemzeti tudat terjesztését és megerősítését javasolja a diákok közt.

A CRED-jelentés kritizálja a most divatos Fekete életek számítanak (BLM-) mozgalomból eredő fajelméleti egyszerűsítéseket is. Ezek a fehér nyugati társadalmakban már nemcsak intézményi rasszizmust vélnek lépten-nyomon felfedezni, hanem mindinkább az úgynevezett strukturális rasszizmust is.

A Boris Johnson-kormány eme jelentése Egyesült Királyság jövőjét illetően a huszonnegyedik órában készült el, és ha realisztikusan tekintjük a globális erőviszonyokat, demográfiai trendeket, talán már el is késtek azon próbálkozással, hogy nemzetüket egyesítsék egy közösen felvállalt történelem és identitás alatt.

A CRED-riport tanulsága az, hogy a valóságban nem az egymástól különböző kultúrák együttélésével van baj, nem a társadalom multi-etnicitásával mint olyannal, hanem az ebbe fecskendezett megosztó toxi-kus baloldali ideológiákkal, amelyek gátat vetnek az integrációnak, és jó marxista hagyomány szerint áldozatokra vagy elnyomókra osztják fel közösségeinket”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. április 09. 10:10
Jó, jó egy tanulmány. De mi fog változni? A tanszékekre visszatérnek a kitúrt normális emberek? Lehet majd apának és anyának nevezni a szülőket? Ez a hír vagy egy új fecske vagy egy utolsó szalmaszál, Majd meglátjuk.
józan paraszti ész
2021. április 08. 20:50
Kiléptek az EU-ból és visszatért az eszük? Vagy mert volt eszük ezért kiléptek az EU-ból?
Harangláb
2021. április 08. 20:05
Ez az egész BLM faszság úgy fog járni, mint Savonarola, akitcelőször egy csomóan vakbuzgón követték, és amikor már elviselhetetlenné vált az őrület, amit müvelt, ellene fordultak, és, máglyán végezte maga is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!