Karácsonyék mégis beszerzik a kiszuperált, klíma nélküli frankfurti villamosokat

2021. augusztus 25. 10:58

Ezek azok a klíma nélküli villamosok, amelyek már hónapokkal ezelőtt is kirobbantották a vitát!

2021. augusztus 25. 10:58
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Úgy tűnik a modernizáció jegyében Karácsonyék mégis beszerzik a kiszuperált, '93-as és '97-es gyártmányú, klíma nélküli frankfurti villamosokat. Nem ez az egyetlen ígéret, amit Karácsony Gergely nem tart be, de kicsit röhejes ez a beszerzés attól a főpolgármestertől, aki pont a közösségi közlekedés fejlesztésével haknizik.

Említsük meg, hogy a szakmaiságára oly büszke 24.hu nem emlékeztetett arra, hogy ezek azok a klíma nélküli villamosok, amelyek már hónapokkal ezelőtt is kirobbantották a vitát! A BKV megnyugtatta a kedélyeket, hogy a tervek szerint utólag szerelnek majd légkondicionáló készülékeket a járművekbe, azonban érdemes megjegyezni, hogy a járműveket jelenleg tulajdonló közlekedési vállalat éppen azért adja el a gépeket, mert véleményük szerint nem lehetséges a légkondik utólagos beszerelése.

Sokszor kérjük számon Karácsonyon, hogy miért nem a Főváros ügyeit intézi a miniszterelnök-jelölti kampány helyett, de elnézve ezt a beszerzést, lehet, hogy jobb is ez így.”

Fotó: Christoph Hardt / Geisler-Fotopres / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2021. augusztus 27. 06:34
Persze, hogy a GySEV Traxxai meg Vectronjai ilyenek, hiszen eleve nemzetközi forgalomra lettek tervezve, ilyenek az északi szomszédaink modern mozdonyai is, de NEM ilyenek a német mozdonyok, kivéve azt a néhány darabot, amikkel külföldre járnak (azok meg még nem eladok). Azért, mert a Traxx meg Vectron ugyanugy néz ki még nem jelenti azt, hogy nálunk is üzemképes lenne. ( lásd a MÁV vagy GySEV Tauruszt, csak nálunk, meg A, D, és CH pályákon részben üzemképes).
Selamat
2021. augusztus 26. 07:34
Ha ezt megteszik, akkor azok után amit a 40+ C fokos, főleg buszokon elszenvedtem, én sk verem szét karigeri fejét. Majd a következő legnagyobb hőségben napi 8 órára egy fűtetlen buszhoz szögezem. Belülről.
DNS.
2021. augusztus 26. 06:57
Az ilyen szuper ötletekkel szeretné átültetni az autósokat a tömegközlekedésre...... Ebből is látszik hogy egy buggyant dilettáns.
Gullwing
2021. augusztus 25. 21:42
A németek jól járnak mert megszabadulnak egy halom ocskavastól. Mert ne gondolja senki hogy ezek a közel 30! éves villamosok többet érnek mint a súllyuknak megfelelő ócskavas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!