Egyszerre akár 35 mecset hangszóróiból zúghat az Allah akbar Kölnben

2021. október 12. 11:13

Köln főpolgármestere szerint így SZABADABB ÉS SOKSZÍNŰBB lesz a város.

2021. október 12. 11:13
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

„Ezek ám a nagy dolgok »Végre« egyszerre akár 35 mecset hangszóróiból zúghat az Allah akbar Kölnben

Eddig a DÓMRÓL, a világ egyik legjelentősebb keresztény műemlékéről volt híres Köln. Mostantól már arról is, hogy ez az első német nagyváros, ahol péntekenként 12 és 15 óra között, hangszórókon keresztül imára hívhatják a müezzinek a muszlim hívőket.

(A napi ötszöri »sima« ima előtt egyelőre MÉG NEM élhetnek a müezzinek ezzel a lehetőséggel.)

Köln főpolgármestere szerint így SZABADABB ÉS SOKSZÍNŰBB lesz a város.

(A nagy kölni szabadságban azonban nem szabad bírálni a mostani döntést, mert aki megtette, azonnal megkapta a szokásos szélsőjobboldali, idegengyűlölő bélyeget…)

5 és fél millió muszlim él Németországban, nagyjából 3000 mecset áll már. Kölnben 120 ezren vannak a muszlimok, ez a város lakosságának 12 százaléka.

(Berlinben 9 százalék körül van az arányuk, persze azonnal felmerült, hogy amit Kölnben szabad a müezzineknek, azt miért nem szabad a fővárosban. Jogos…)

A bajor CSU vezetői egyelőre azt mondják, Bajorországban biztosan NEM KÖVETIK a kölni mintát, nem lesznek müezzinek, mert nem illik a kultúrájukhoz. Egyelőre.

(Kár érte, olyan szépen visszhangozna a Bajor-Alpok havas hegycsúcsai között, mondjuk a festői Berchtesgaden környékén az Allah akbar!)

Végülis az ő országuk, azt csinálnak vele, amit akarnak…”

Fotó: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2021. október 13. 08:08
-zsoltkom Érdekes jelenség ez a modern építészet a muzulmán hitvilággal összevetve. Nagyon esztétikus és komfortos megoldás a "templomuk". Máshogyan gyönyörű, mint egy keresztény templom-székesegyház, de mégiscsak gyönyörű. "Bajorországban biztosan NEM KÖVETIK a kölni mintát, nem lesznek müezzinek, mert nem illik a kultúrájukhoz." Ez egy rosszul megfogalmazott érv a Bajorok részéről szerintem... mert bizonyára több műkincs/ művészeti alkotás is van a tulajdonukban, ami szintén nem illik a kultúrájukhoz és mégis közkincs... büszkeségük... turista csalogató. A másik, hogy valószínű, azért tud müezzin lenni egy keresztény országban, mert a keresztény egyházak szabadelvűek a tekintetben, hogy más vallású is él a környezetükben. Bíznak a keresztény hitük erejében. Vagy nem? A templomok vagy müezzinek száma nem tükrözi a hívők hozzá való arányát. A minél több hivatalos imahely az inkább remény a hívek mennyiségét illetően, mint valóságos viszonyítási pont.
NTLLK
2021. október 12. 21:32
A vég kezdete... de lehet, hogy már a vége.
Marcus Gravius
2021. október 12. 19:51
A német kipusztul. De ez jó, aminek elkell múlni az múljon el! :)))
Tóth Mária Éva
2021. október 12. 17:26
Még mindig van lejjebb? (de meddig?). Hülye németek, majd sírni fogtok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!