Líbiai, szír exkatonák érkeznek zéró alatti tolerancia küszöbbel a civil lakosság irányába

2022. március 31. 09:22

Ez még durvább harcokat eredményez.

2022. március 31. 09:22
null
Tarjányi Péter
Tarjányi Péter
Facebook

„Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… A tegnapi nap során bebizonyosodott, hogy az orosz-ukrán béketárgyalások nem vezettek eredményre. Moszkva csak átcsoportosít és Kijev illetve Csernyigiv térségében a tüzérségi tűz nem csökkent. Ukrajna más területein a harcok ugyanúgy folynak. Mára ígérte az orosz hadsereg, hogy humanitárius folyosót nyit Mariupolnál, kérdés tényleg megteszi vagy sem…

Ha igen, az sem a könyörületesség jegyében történik elsősorban hanem azért, mert a végső, döntő roham óráiban lépett a város ostroma… Álláspontom szerint új támadási pontokat keres Oroszország. Egyrészt továbbra is Belorusszia irányából gondolom az egyik új támadási irányt, másrészt Odessza térségében partraszállási manőver várható…Utóbbit az is jelzi, hogy Románia haditengerészete több sodródó ukrán tengeri aknát talált a Fekete-tengeren. A médiahírekkel ellentétben ez nem az ukránok trehányságára utal hanem arra, hogy az orosz haditengerészet hatástalanítja a partot védő tengeri aknamezőket.

Ez elengedhetetlen egy partraszállás előkészületében. Fontos hír, hogy egyre több NATO ország ajánl fel olyan légvédelmi rendszereket amelyek nem vállról indíthatók és nagyobb magasságban repülő légicélok leküzdésére alkalmas. Ez azt mutatja, hogy Ukrajna kifogyóban van ezekből az eszközökből és igaz lehet Moszkva azon kommunikációja, hogy több ilyen fegyverrendszert sikeresen megsemmisített az utóbbi időben. Ténylegesen várható az elkövetkező 2 hétben komolyabb zsoldos kontingens megjelenése Ukrajnában Moszkva szervezésében. Líbiai, szír exkatonák érkeznek a csecsenek mellé zéró alatti tolerancia küszöbbel a civil lakosság irányába. Ez még durvább harcokat eredményez.

Éjjel Putyin bejelentette, hogy a rubel helyett továbbra is elfogadják az euróban történő fizetést a gáz és kőolajszármazékok Európába történő szállítása után. A pénzt euróban kell a Gazprom banknak utalni, amelyet nem érintenek az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt bevezetett büntetőintézkedések. /Milyen érdekes!!!/ A bank a beérkezett pénzt rubelre váltja át…Németország nem fogadta még el ezt a javaslatot. A gázszállítás hazánk felé zavartalan és mi is, mint a többi EU-s állam fizetünk nap mint nap Oroszországnak ezért… Összegezve: a tárgyalások valójában állnak és az oroszok vélhetően időt húznak, miközben a fegyveres konfliktus egyre keményebben folytatódik.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jackripper
2022. március 31. 20:13
Ok.lehet hogy igazad van.esetleg egy elemzés az azov-rol is?
krampus
2022. március 31. 13:35
Ok nem fognak ukran hadifoglyokat ejteni, az tuti!
sorivo4
2022. március 31. 13:03
"a tárgyalások valójában állnak és az oroszok vélhetően időt húznak" Nekem meg inkább úgy tűnik, hogy az ukránok húzzák az időt, ami nem nekik dolgozik. Különben nem olyan javaslatokkal állnának elő, hogy még 15 évig tárgyalgassanak a Krímről. Láthatólag, vagy nem értik a helyzetet, vagy nem is akarnak békét kötni. De a legvalószínűbb az, hogy megint csak trükközni próbálnak és a csiki-csuki helyzetet fenntartani, amit nyolc éve csinálnak. Az oroszok meg nem sietnek.
Aerion
2022. március 31. 12:34
A lakosságnak nincs félnivalója a szír zsoldosoktól, az ukrán náciknak és a velük kollaborálóknak viszont van. De ez nem újdonság, akár ha a csecseneket, akár az orosz hadsereg hozzáállását nézem. Teljesen jogosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!