Nem nagyon akarok majd a politikai felszínnel foglalkozni

2022. április 04. 21:42

A választásból sokkal komolyabb következtetéseket lehet levonni.

2022. április 04. 21:42
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Nem nagyon akarok majd a politikai felszínnel foglalkozni, meg hát, az elég egyértelmű. A választásból sokkal komolyabb következtetéseket lehet levonni, és nemhogy nem csak az ellenzéket, de nem is csak pusztán Magyarországot illetően. Azonban, ha valaki a pártviszonyok elemzésére kíváncsi, annak két régebbi cikkemet figyelmébe ajánlanám. Az elsőt az EP-választást követően írtam, amikor az volt a duma, hogy megszűnt a centrális erőtér. Azt feleltem erre, hogy dehogy szűnt meg, ott van a Mi Hazánk, és ennek stratégiai jelentősége lesz, illetve hogy az a lényeg, mi történik sok százezer jobbikos-exjobbikos szavazóval.

A másik cikk az önkormányzati választás után készült, amikor az ellenzéki közvélemény a győzelmet ünnepelte. Voltam szíves kifejteni, hogy valójában a Fidesz nyert, és a párt 2014-hez képest még erősödött is.

Tudom, hogy utálatos dolog, amikor valakinek igaza van, emlegetni pláne visszatetsző, de ez most csak azért, hogy ne legyen az, hogy senki nem szólt előre.

(Volt továbbá még egy négyrészes cikksorozatom az Orbán-rendszer változásáról, amelyben többek közt arról írtam, hogy 2022-re elő fogják állítani a szivárványszínű Budapest-narancsszínű vidék-fölosztást. Tessék ránézni a térképre).”

Nyitókép: Hont András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2022. április 05. 10:46
Ne magyarázd félre magad. Nem az az utálatos, hogy kinek van igaza. Hanem az, hogy te közvetlenül a választások előtt beleszálltál az ellenzékbe. Ennek nem akkor van az ideje. Mert ez ilyenkor állásfoglalás mindenki tudja. Takarodj te is.
Trinitysum
2022. április 05. 09:39
Nem akarok tippeket adni senkinek, de az én "laikus" meglátásom szerint az ellenzéki győzelem Bp-en és (egy-két nagyvárosban) egyszerűen annak köszönhető, hogy "jobb" kádereket tudtak kiállítani, mint a Fidesz. A jobbat választási szempontból kell értelmezni (akinek neve van, hiteles vagy nem járatta le magát a végsőkig). Vidékre már nincs elég tartalékuk. A Fidesz ezzel szemben vidékre összpontosít, Bp-en eléggé lehasznált emberekkel indultak. Úgy tudna Bp-en is nyerni, ha fiatal kádereket nevelne ki, vagyis lehetőséget biztosítana számukra a megszólalásra, hogy ismertté váljanak. Tanácsaimat (másokkal ellentétben) teljesen ingyen bocsájtom a haza rendelkezésére.
olajfa1
2022. április 05. 09:16
Hát'... azt mondanám hogy a "jövőbe látsz" András... DE NEM! Csak annyi... hogy a liberális meastream-on kívüli véleményed üdítő... és ami a lényeg hogy tű pontosan észreveszed azt, amikor a "liberalis meanstream" TELJESEN ELKÁBÍTJA ÖNMAGÁT!!!... és a kezdeti kis csúsztatásból lezs egy nagyobb... majd azt "tovább görgeti" és már ki is alakult a pici de hazugság... sztán azt mégtovább görgeti és abból lesz mégnagyobb hazugság... amit aztán ORDÍTVA terjesztenek!... Az egész olyan -viccesnek mondanám mint a Hofi-... CSAK NEM AZ!... Vagyis... a "Hofi sztori" amikor: "a kuláktól megkérdezik hogy "NA KULÁK! HÁNYAT FOG ELLENI A DISZNÓ? a kulák: Hát'... talán hatot! PUFF! EGY "IJESZTÉS"... NA KULÁH MOST MEGINT MEGKÉRDEZEM... HÁNYAT FOG ELLENI A DISZNÓ? a kulák: talán nyolcat? PUFF PUFF KÉT "ILYESZTÉS"... NA KULÁH MOST MEGINT MEGKÉRDEZEM... HÁNYAT FOG ELLENI A DISZNÓ? erre a kulák... hát' hányat kellene ellenie a disznőnak? PUFF PUFF PUFF TIZET KULÁK TIZET! szegény kuláknak nem volt mit tennie... jó... akkor 10-etz fog elleni... Megy a "kérdező a falupár titkárjához... és jelenti hogy 10-et fognak elleni a malacok!... A falu párttitkára meg a megyeihez.. azt jelenti hogy 12-t fognak elleni a malacok... A megyei pártitkár megy jelenteni a miniszternek hogy 14-et fognak elleni a malacok!... NA A LIBERÉLBOLSEVIKOK PONTOSAN ILYEN VILÁGBAN ÉLNEK MÉG MOST IS!!!! NO ÉS AMIKOR RÁDÖBBENNNEK HOGY AZ A FRÁNYA DISZÓ CSAK -ot ELLETT AKKOR MINDENKI HIBÁS, MINDENKI HÜLYE MINDENKI MINDENT ROSSZUL TUD MINDENT... CSAK ŐK A TUDJÁK, HOGY 14-et ELLETT A DISZNÓ CSAK A FASISZTÁK, ELCSALJÁK, MEGESZIK, ELADJÁK, SUNYIBA KIEXPORTÁLJÁK... HOGY A VEZETÉST LEJÁRASSÁK!... Ezek a liberálbolsevikoknak a technikájuk még ma is a Sztálini-Rákosi propagandában és világban élnek!!!... A legszörnyűbb -és legnagyobb pofátlanságuk az- ebben az, hogy az ellenfelüket vádolják meg azzal amit ők megállás nélkül alkalmazzák!
Vidėken újrakezdő
2022. április 05. 07:01
Beszélgettem pár elkeskenyedett baloldali fiatallal, vigaszgtalgattam őket. Abban megegyeztünk, hogy a baloldali politikusok zöme vállalhatatlan, pl a gyagya MZ/X, az alkesz Gyurcsány, és a sok hazaáruló kábszeres, ilyen-olyan idedobott ügynök. Sokkal-de-sokkal külömb politikusokra lenne szükség a baloldalon, az értelmes ellenzékre minden kormánynak, hatalomnak szüksége van. Itt jegyzem meg, hogy a nagy örömben üröm, hogy a parlamentben megint "egypártrendszer" alakult ki, ami ellen mindannyian több évtizeden keresztül küzdöttünk és szenvedtünk miatta. Idősebbek még emlékezhetnek erre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!