Pszt! Mindenki maradjon csöndben!

2022. június 19. 21:37

Tudományos fölfedezés következik, ráadásul magyar tudóstól.

2022. június 19. 21:37
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Pszt! Mindenki maradjon csöndben! Tudományos fölfedezés következik, ráadásul magyar tudóstól. Csitt legyen, a kommentszekció is figyeljen. Forradalmi felismerés, világszenzáció, valódi áttörés!

Tehát... tádádám... kutatónk fölfedezte az

.

.

ÁRNYÉKOT!!!

Jöhetnek a díjak, a pályázati pénzek, akadémiai tagság. Legközelebb arról is föllebbenti a fátylat, hogyha kánikulában beugrasz a tóba, hűsíteni fog! Nem lennék a Nobel-bizottság helyében.”

Nyitóképen: Ürge-Vorsatz Diána. Fotó: MTI / Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus
2022. június 21. 09:50
"egy tudós pedig ne legyen aktivista..." egy aktivista, mint ÜVG ne játszja el a tudóst. Ismerve 1,5-2 évtizedes megszólalásait felelősséggel állítom term tudományos ismeretei annyira hiányosak, hogy nem üti meg egy anno 30 éve frissen érettségizett szintjét. Echte szőke. A ma érettségizettekét legfeljebb. Nézzüm meg a faültetési csodafegyvert, CO2 szempontjából annyit ér, mint halottnak a csók. Magyarország CO2 kibocsátása 65 millió tonna. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_ua026d.html A magyar erdők évi szénmegkötése : Éves folyó növedék kb. 10-12 millió tonna Száraz fatest 25-50 %-ka szén. 1kg fa fafajtól függően 1,6-1,7 kb szén-dioxidot képes megkötni. 12 millió 50 %-ka 6 millió tonna 6 millió x 1,7= 11 millió tonna megkötött BRUTTÓ CO2 ! Ugyanis a fahasználat/fakitermelés, erdőművelés, faelhalás, fatüzelés nettó CO2 kibocsátó. Csak az éves fatüzelés az erőművekkel együtt kb. 1,5-1,8 millió tonna. Ennek 50 %-ka szén = 0,9 millió tonna. A szén-dioxid moláris tömege : C 12 g / mol O 16 g/mol azaz 44 g/mol Így egy kg szén található 3, 67 kg CO2 -ben Azaz a 0,9 millió tonna tüzifa elégetése 3,3 millió tonna járulékos Co2 kibocsátást jelent Egy szóval az ország területének 23 %-ka erdő ez az éves kibocsátásnak max. bruttó 15 százalékát képes megkötni amiből le kellene vonni a 3,3 millió tonnát. Így megmarad nettó 7-8 millió tonna ami 12 %-t jelent az éves kibocsátáshoz viszonyítva. Egy gyepes terület is jóval többet köt meg , egyes becslések szerint legalább 22 %.
jánosbácsi
2022. június 20. 21:15
Andris erről írjál egy kibaszottul jó cikket. "Közzétette az Eurostat a háztartások fogyasztásáról szóló statisztikáit. Vásárlóerő-paritással számolva – vagyis az országok ár- és bérszínvonala közötti különbségeket is figyelembe véve – az jött ki: a magyarok egy főre jutó fogyasztása az EU-átlag 70 százalékát érte el 2021-ben. Az unióban ennél csak a bolgár adat a rosszabb, a szlovákkal egy szinten vagyunk, de már Romániától és Szlovéniától is jelentős az elmaradásunk. Ausztria pedig a maga 115 százalékos mutatójával már mint ha egy más világ lenne, az ottaninál az egész EU-ban csak a luxemburgi, a dán, a német és a holland adat jobb. " Ne feledd el azt is közölni, hogy a németek majdnem megfagynak.
olajfa1
2022. június 20. 13:11
Ez a "szabad libbant tudós nő" olyan mint a komcsi "tudósok"... Vagyis... A komcsi tudós megkapta a feladatot, hogy vizsgálja meg a szöcskék viselkedését... -A komcsi tudós betanított egy szöcskét hogy ha ő azt mondja hogy "szöcske ugor"... -akkor a szöcske ugrik... Aztán "fejlesztette" a tudományt... -és kihútozott egy lábat a szöcskéből! - Megint mondja hogy "szöcske ugor"... -akkor a szöcske ugrik... -Aztán mégegyet, meg mégegyet míg csak egy maradt neki... és akkor megint mondja hogy "szöcske ugor"... -akkor a szöcske ugrik... bár elég lagymatagon... Na erre kihúzta az utolsó lábát is... és megint mondja a tudós hogy "szöcske ugor"... -akkor a szöcske NEM UGRIK!... Erre aztán a kommunista tudós TUDOMÁNYOSAN megállapítja azt a tudományos tényt! és be is bizonyította, hogy: HA A SZÖCSKÉNEK KIHÚZZUK AZ ÖSSZES LÁBÁT AKKOR A SZÖCSKE MEGSÜKETÜL!... Hát' ennyit erről...
Szuper
2022. június 20. 12:51
Ugyebár a CEU az CEU! Kíváncsi lennék, hogy mit szóltak ehhez a brit tudósok! :-))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!