Mészáros (Orbán) hülyére kereste magát a kibocsátott részvényeken

2022. június 12. 15:37

Az elértéktelenedett papírok nem neki fájnak – ő csak röhög ezen –, hanem a befektetőknek.

2022. június 12. 15:37
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Mészáros Lőrinc tőzsdei cégének részvényárfolyamán még a negyedik kétharmad sem segített, sőt. Az extraadók hírére elpárolgott a maradék bizalom is a gazdaságból, minden mással együtt tovább esett az Opus Nyrt papírjainak ára is. Pedig ha valakinek, a Gázszerelőnek nem kell félnie az extraadóktól, hiszen Orbán nem hülye, hogy saját magától pénzt vegyen el és tegye a közösbe.

A Mészáros-részvények szerencséje, hogy már nincs igazán hova esniük. Az elmúlt években gyakorlatilag mindenki elvesztette a pénzét, aki bízott a Gázszerelő üzleti érzékében vagy inkább a Fidesz gazdaságpolitikájában, és nem szállt ki időben. Persze az egész csak egy szemfényvesztés volt: Mészáros (Orbán) hülyére kereste magát a kibocsátott részvényeken. Az elértéktelenedett papírok nem neki fájnak – ő csak röhög ezen –, hanem a befektetőknek.

Két dolog miatt néztem rá ismét a görbére. Az egyik, hogy megmutassam, hova vezet, ha egy gázszerelő gazdasági tudásában reménykedünk (ez ugye azért érdekes, mert övé az MKB Bank és a beleolvasztott Budapest Bank is). A másik, hogy megmutassam, hova vezet, ha a magyar gazdaságot egy józan ítélőképességét elvesztő, de politikai teljhatalmat élvező miniszterelnök rángatja ide-oda.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zovirax
2022. június 13. 20:30
Tarháló köcsög...
bf109g6
2022. június 13. 16:17
Megpróbálom lefordítani. A lódoktor a választások előtt már tudta, ki lesz a nyertes. Ezért naiv kisbüfiként bevásárolt Opus papírokból, gondolván, majd felugrik az árfolyam, és jót nyer vele. Ezért sem volt neki sürgős letenni az esküt, lesz majd pénz máshonnan, gondolván. Ez amolyan biztonsági játék, ha nyer Orbán, az is jó, ha nem, az is. De nem jött be a terv, és most hisztizik. Vajon a kis papírokért (Futuraqua, Nordtelekom, stb.) miért nem fáj a feje? Vagy a MOL gyengélkedése miatt? OTP...? Csak az Opus zavarja, mert ebben érdekelt. Ennyi. Bővebben: Kedves Lódoktor! Több nyerés és bukás után megtanultam pár dolgot a tőzsdéről. 1. Ha biztosra akarsz menni, előbb nézz utána a fundás háttérnek, a papír történetének, nézd meg a negyedéves jelentéseket, stb. Informálódj. 2. Ha úgy döntesz, papírt veszel, fentiek alapján -vagy ellenére-, tudd, semmi sem biztos. Jön egy hír, és olvad a pénzed. 3. Hülye dolog egy felturbózott, fundásan sosem alátámasztott történelmi csúcsról nézni, meddig ment le a papír. A spekák felhúzták, aki időben kiszállt, jót nyert rajta (én is ;) ). 4. Tudni kell eladni, sőt, ha kis bukóval lehet csak, akkoris. Megelőzi a nagyobb bukót. Ne azt nézd, mennyit akarnál kapni érte, hanem azt, mennyiért lehet eladni. 5. Sok papír van a BÉT-en ezen kívül. Mennek fel, meg le. Nézz körül, nem az Opus a BÉT. Sőt, a BUX sem kizárólag Lölő alapján számolódik. 6. Ha felülsz a spekuláns vonatra, benne van, hogy megszívod. Ezért nem a papír meg a cég a hibás, senki sem kérte, hogy vásárolj be. Végezetül, sztem rajtad kívül mindenki, aki tőzsdézik, tudja, ez egy ilyen bicikli. Biztos papír nincs. Várom a következő posztot, ahol Orbán lesz a hibás, mert késett a Volánbusz.
Brandon the great Negro
2022. június 13. 06:21
Zuglót ki is képviseli most a Parlamentben?
nyugalom
2022. június 12. 22:33
A terhelt, elmebeteg! Kik adtak ennek milliomos baromnak pénzt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!