Németországban az, ami öt éve kellemes nyári nap volt, ma a világvége

2022. július 25. 07:35

Nem apokaliptikusan és pánikkeltően, hanem racionálisan kell gondolkodni a klímaváltozásról.

2022. július 25. 07:35
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Úgy tűnik, Németországban az, ami 5 évvel ezelőtt kellemes nyári napot jelentett, az ma már a világvége eljövetelét jelzi. A klímaváltozás igen komoly kihívást állít a mai társadalom elé. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy racionális vitát folytassunk a témáról annak érdekében, hogy megoldást találjunk a problémára. A német hírekben megjelent félrevezető hírközlés és pánikkeltés pedig éppen a racionális vitát akadályozza.

Michael Shellenberger környezetvédelmi aktivista – aki nemrég hazánkba is ellátogatott Apokalipszis SOHA című sikerkönyvének bemutatójára – éppen az ilyesfajta pánikkeltés veszélyeire figyelmeztetett a minap a Neue Zürcher Zeitungnak adott interjújában. Hangsúlyozta, hogy míg a klímaváltozás valóban jelentős probléma, a pánikkeltés és az apokaliptikus gondolkodás nem jelent megoldást rá. Szerinte óvatosan kell eljárnunk, ugyanis ha leállítjuk az energiafelhasználást, az az egész civilizációnk leállását idézheti elő.Ideje tehát felhagyni a pánikkeltéssel, és racionálisan gondolkodni a klímaváltozásról.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 25. 16:19
békét
Zolotarjov
2022. július 25. 14:42
És semmi köze a CO2 szint növekedéséhez: https://magyarnarancs.hu/tudomany/nem-a-szenlobbi-ugynoke-78989 ,, A lényeg, hogy a ma használatos üvegház-modell alapvető fizikai meghatározottságokról nem ad számot. A légkör hosszúhullámú sugárzási szerkezetét - amely az üvegházhatást meghatározza - globális skálájú energetikai kényszerek vezérlik. Szakszerűen szólva, a légkör hosszúhullámú átlátszósága, opacitása, infravörös optikai mélysége - amelyek valamennyien a köznapian üvegházhatásnak, avagy "hőcsapda-hatásnak" nevezett jelenség szakmai mérőszámai - a földi rendszerben egy hosszú távú, stacionárius, elméletileg is levezethető konstans érték körül ingadozik, melyet nem lehet a légkör üvegházhatású gázainak hozzáadásával vagy kivonásával szabadon változtatni. Miskolczi levezette ezt a konstanst, és megmutatta, hogy a földi légkör tényleges üvegházhatása valóban egyenlő ezzel. A projektemben sikerült igazolni mind az elméleti levezetést, mind pedig - független adatbázisokon - a valós adatokkal való egyezést. A konklúzió hétköznapian szólva: a jelenlegi globális felmelegedés NEM ÜVEGHÁZ-melegedés.,,
Lajoss
2022. július 25. 13:52
Balázs,inkább a magyarokért aggódjál,a németeket nem kell félteni..
Akitlosz
2022. július 25. 13:25
A klíma mindig is változott, s ezután is mindig változni fog. A politikus mivel nem tudják az országaik problémáit megoldani, ezért olyan dolgokkal foglalkoztatják magukat, a propagandájukat, a választóikat, amire hatáskörük nincsen. A média a "szörnyűségekből", a "botrányokból", a "katasztrófákból" él, amelyek ugyan nem is léteznek, de a média megírja. Szakértők és brit tudósok szerint elképzelhető, hogy a közeljövőben gyilkos ráknépség foghatja az ollóival felvágni az emberek hasát, na főleg a terhes nőkét és aztán cuppanósan csámcsoghatva foghatja felzabálni az emberek belsőségeit, a nem abortált magzatokat ínyencfalatnak tarthatva. A klímát semennyire sem érdekeli, és nem hatja meg, hogy a politikusok és az újságjaik mit óbégatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!