Yuval Noah Harari, Orbán Viktor és a hamis dilemma

2022. november 03. 22:24

Bármekkora sztár történész – időnként lehet hülye.

2022. november 03. 22:24
null
Kontra
Facebook

„Az ismert izraeli történész kritizálta Orbán Viktor szavait, és most ezen rugózik a teljes magyar média.

Ezzel kapcsolatban két dolgot érdemes megjegyezni. Egyrészt még Harari is fontosnak tartja, hogy reagáljon a magyar kormányfő nyilatakozatára, mivel azoknak nemzetközi súlya van. Ezt csinálja valaki Orbán után a magyar közéleti szereplők közül. Másrészről Harari is - bármekkora sztár történész – időnként lehet hülye.

Az izraeli tudós ugyanis azt veti Orbán szemére, hogy nemrég a migráció és a globális ideológia megállításáról beszélt. Harari szerint ezek hiányában le kéne mondanunk mindenről, ami a nemzetközi kapcsolatok és kereskedelemből származik.

Yuval Noah Harari nekiment Orbánnak

Yuval Noah Harari izraeli történész, sikerszerző interjút adott a spanyol Infobae-nek. Az interjúban - többek között - Orbánt is erősen bírálta. Nemsokkal ezelőtt Orbán Viktor a „globális ideológia" felszámolására és a bevándorlók előtti kapuk bezárására szólított fel, Harahi ezt kommentálta: Ha ellenzed a kívülről jövő dolgokat akkor ellenzed a kereszténységet?

Ez tipikusan hamis dilemma.

Attól függetlenül, hogy odáig és vissza vagyunk az indiai gasztronómiáért, még nem kell beengedi Európába millió számra az indiaiakat. Tiszteljük a kultúrájukat, kölcsönösen előnyös kapcsolatok kialakítására törekszünk velük, de van egy limit a bevándorlásban, aminek semmi köze az idegenellenességhez.

A nemzetközi kereskedelem is jó, törvények és szabályok szerint működik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy globális ideológiák kritika nélküli híveivé válunk.”

Nyitókép: Kontra Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fokos2
2022. november 04. 12:31
Ha valaki ennyire hülye,azt miért veszi bárki komolyan.)))
Dobrevita
2022. november 04. 09:07
Harari a globalofasizták Rosenberg-je???
Jobboldali Magyar
2022. november 04. 08:53
1. Hogy is van ez? 2. Ki is ez az a harari? 3. Inkább a Toroczkai. 4. Inkább a Twitter. 5. Inkább Elon Musk. 6. Inkább Donald Trump. 7. Remélem, hogy értjük egymást és magyarul beszélő emberek vagyunk? 8. https://youtu.be/gqhanOisU68
BőröndÖdön
2022. november 04. 08:52
Kritizálta Bástya elvtársat?! Nem normális!! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!