A tömegek agyát akarja irányítani egy szűk világelit

2022. december 11. 19:42

A közösségi oldalak ma már ennek az elitnek a konszenzusát, közös céljait és érdekeit kiszolgáló visszhangkamrává, buborékká váltak.

2022. december 11. 19:42
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Facebook

„Legyünk megengedők és jóhiszeműek...

Tételezzük fel, hogy a közösségi média oldalak anno tényleg olyan céllal jöttek létre, hogy megkönnyítsék a kapcsolatteremtést és -tartást emberek között, hogy távolságokat legyőzve, szabadon lehessen egymással kommunikálni, véleményt cserélni, élményeket megosztani.

Bármi is volt az eredeti szándék, ma már ez egyáltalán nincs így.

A közösségi oldalak ma már »agykontroll« felületként működnek.

És nem az »Agykontroll« Domján László-féle (eredetileg José Silva-féle), pozitív értelmezésében, amikor a saját agyunk működését, ezáltal a viselkedésünket és az életünket irányítjuk, az érvényesülés, a siker, a boldogság felé.

Hanem szó szerint a kontrollról van szó. A tömegek agyát akarja irányítani egy szűk világelit – és teszi ezt sikerrel.

A közösségi oldalak ma már ennek az elitnek a konszenzusát, közös céljait és érdekeit kiszolgáló visszhangkamrává, buborékká váltak. Nem csak korlátozzák és tiltják a más véleményeket, hanem tudatosan, burkoltan és alattomos módon, ugyanakkor lehengerlően terjesztik is ennek az elitnek a saját narratíváit.

Ez az elit a politikában és a gazdaságban egyaránt dominál, az igazságszolgáltatást, az oktatást, a kultúrát befolyása alá vonta, a hagyományos mellett a közösségi médiát egyaránt birtokába vette, és a szintén neki dolgozó titkosszolgálatokon keresztül teljes irányítás alatt is tartja őket.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 12. 17:00
Jeszi,te csak fingjad tele otthon a befőttes üvegeket,ahogy igérted..
Latrina
2022. december 12. 11:06
A Megafonról beszél?
amca
2022. december 12. 04:49
Jeszi ! Már Monte a Cuccoli megmondta , a háborúhoz pénz , money,lové kell. Ez háborúúúúúúúú.
népnemzet
2022. december 12. 00:06
Hát Zsolti agyát nem fogja senki irányítani. Ahhoz ugyanis agy is kellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!