A Telekom idei karácsonyi reklámját már talán mindenki látta

2022. december 16. 13:37

A telekommunikációs cég egyedül hazánkban vetíti az alternatív verziót.

2022. december 16. 13:37
null
Márki-Zay Péter
Facebook

„A Telekom idei karácsonyi reklámját már talán mindenki látta, melyben egy buszsofőr szerepel. Az ünnepi kisfilmben arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy törődjünk egymással. A reklámkampány érdekessége, hogy Európa 9 másik országában egy tanárt választottak főszereplőnek. A külföldön vetített kisfilm valósághűen mutatja be, hogy mennyi napi nehézséggel és problémával szembesül egy pedagógus, és miért is érdemelne törődést és megbecsülést.

A telekommunikációs cég egyedül hazánkban vetíti az alternatív verziót, amiben nem a pedagógus, hanem egy buszsofőr áll a középpontban. (Bár az is lehet, hogy a címszereplő korábban tanár volt, és azért hagyta el a pályát, mert buszsofőrként idehaza jobban lehet keresni, mint az oktatásban.)

Vajon politikai vagy marketing okokból történhetett, hogy egy egészen más kisfilmet kaptunk mi, magyarok? Lehet, hogy a TELEKOM úgy gondolta, hogy Magyarországon nem csak anyagi, hanem társadalmi megbecsülése sincsen a tanároknak és így a legyártott videó idehaza nem váltja ki az elvárt érzéseket? Lehet benne valami.

Ma sajnos úton-útfélen hallhatjuk azt a narratívát, főként fideszesektől, hogy a tanár nem ér semmit. Ne tüntetgessen, hanem tanítson; úgy sem dolgozik eleget; és ott az egész nyár neki, mint szabadság. Azonban ezek az állítások köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Ezek olyan gondolatok és mondatok, amelyeket a hatalom igyekezett az emberek szájába adni.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. december 17. 14:28
az örültek és a normálisok között! utobbiak vannak hálisten többen!
Lajoss
2022. december 17. 07:55
Nem merik húzgálni Bástya et.bajuszát..:)
fusi.misi
2022. december 16. 22:54
Persze hogy nekünk ezt a genderfluidot nyomja a Trékom, mert minket edukálni kell. Megjegyzem, az a korcs a reklámjukban kb. ugyanannyira visszataszító, mint a performanszukhoz az iskolásokat az utcára rángató tanárok. A többségi pedagógustársadalom szerencsére nem vehető egy kalap alá a Soros által vezényelt Tordai által vezényelt cirkuszolókkal, az előbbiek tisztességesen végzik a munkájukat és nagyon megszolgáltak már egy jelentős béremelést. Reméljük, a mi brüsszeli provokátorainkat is elviszik hamar bilincsben, mint a görög luvnyát, és utána meglesz a lové a tanároknak.
Volo
2022. december 16. 22:50
"...... úton-útfélen hallhatjuk azt a narratívát, főként fideszesektől, hogy a tanár nem ér semmit. " a kurva fajtádért hazudsz már megint, te rohadék? "Főként" csak hazudsz, mocsok állat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!