Azonnali nyugdíjkorrekcióra van szükség

2023. február 16. 16:41

A kormány megint a nyugdíjasokon spórol.

2023. február 16. 16:41
null
Gy. Németh Erzsébet
MTI-OS

„Mára bebizonyosodott, hogy a kormány azon a kétmillió nyugdíjason spórol, akiknek napról-napra nehezebbé válik a megélhetés. Most újabb bizonyíték került napvilágra: a törvény szerint a 2022-es GDP növekedés után 1,1-szeres szorzójú nyugdíjprémium járt volna minden nyugdíjasnak. A valóság ezzel szemben, hogy az Orbán-kormány ezzel is trükközött, és a felét sem fizette ki annak a 22 ezer forintnak, ami kötelezően járt volna a már így is rendkívül kiszolgáltatott helyzetben lévő időseknek.

Az Árnyékkormány szerint vérlázító, hogy a kormány még a törvényt is kijátsza, csak ne kelljen emelnie a nyugdíjakon. Pedig az idősek már így is rendkívül kiszolgáltatott helyzetben vannak: drágulnak az élelmiszerek, drágul a rezsi, drágul a megélhetés, a nyugdíjak azonban alig emelkednek. Ilyen drágulást már a Rákosi-korszak óta nem tapasztalhattuk, a helyzet pedig hónapról-hónapra egyre romlik az orbáni infláció emelkedésével.

Ezért negyedévente visszamenőleges nyugdíjfizetésre, azaz nyugdíjkorrekcióra van szükség, amelynek első részletét már idén áprilisban ki kellene fizetni az időseknek. Az Árnyékkormány felkészült a kormányzásra, pontosan tudjuk, hogyan segítsük a nyugdíjasokat: ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy méltó időskort biztosítsunk az életüket végigdolgozó állampolgároknak.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Illyés Tibor

***

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak szólok
2023. február 19. 01:12
Miből gondolja kedves politikus asszonyság, hogy jó lenne, ha a magát minimálbérre bejelentő vállalkozók, fogorvosok, és egyéb nagy jövedelmű alakok (kb. 500 ezer fő) alacsony nyugdíját az én nyugdíjam rovására emelnék? Mindenki annyi nyugdíjat kap, amennyit a járulék befizetései alapján jogosan jár. Ez a nyugdíj korrekció ugyanolyan ötlet, mint a szerencsejátékosok, meg alkoholisták adósságainak elengedése, esetleg számukra ingyenes lakás biztosítása, mert hát lakni emberi jog. Igen emberi jog lakni a saját jövedelméből. Biztosan vannak szerencsétlenek, akiken segíteni kell, de nem úgy általában, politikai alapon.
Vad Virág
2023. február 18. 06:42
Legalább az időzítés jó lenne, Erzsébet!
mukk
2023. február 17. 18:10
gy. n. erzsike! "...kormány még a törvényt is kijátsza," Asz rentben van, hoty buta vaty, mint a seg, de ha már böffögsz 1et, akor legaláb 1x futasd át az irományodatt eggy hejjessirás elenörzön, ugymintén. (A fenti mondatban a kijátsza helyesen: kijátssza. Azért, mert múltidő, te tökhője némber.)
loci__
2023. február 17. 16:25
Böske te repedt sarkú stupid picsa olyan hülye vagy helyből, mint ide Vlagyivosztok és feledékenységed mélysége vetekszik a Marina-árokéval. Nincs neked még mindig szégyen érzeted a nyugdíjas otthonban elhunyt több mint 50 ember halálával kapcsolatban, hogy nem sül le még most sem a mocskos disznó képű pofád. Neked már csak ezért is valamelyik magyar börtön tégláit kellene már belülről tapogatnod jó pár évig. A g@ci láda gyurcsótány elvtársad vette el a nyuggerek 13. havi nyugdíját erre sem emlékszel te hülye picsa. Beszélsz itt össze-vissza eszementen a nyugdíj korrekció hibájáról ami ráadásul nem is korrekciós kérdés, hanem nyugdíj prémiumot érint, nem sül le a pofád még mindig, Az MSZP_SZDSZ-es elvtársaid 2010 előtti 28-35 %-os inflációnál nagy kegyesen adtatok 0,5-1%-os korrekciót a nyuggereknek bravó, baravó !! Rémlik már valami??? A gyurcsótány liba tolvaj haverját (akit senki sem választott meg miniszternek) köszönhetik meg a magyar nyuggerek a 65 éves egységes nyugdíj korhatárt. A nők kaptak 7 év a férfiak kaptak 5 év kényszer munkát( nem rabszolga munkát) ze tahó tanulatlan tahó paraszt picsa. Ezt az új nyugdíj törvényt a liba tolvaj 2009 évi karácsonyi ajándéknak szánta a Magyar emberek részére az offshoros szarjankó, mert 2009.12.17.-én terjesztette a parlament elé és az akkor 75%-os mszp-szdsz-es többségű gréniumnak és azt ellenvetés nélkül megszavazták. Böske te hülye picsa még mindig nem rémlik semmi!!?? Böske a gyurcsótány ez évi okoskodásán és okoskodásaitokon résztvevő és veletek számosan egyet értő nyugger kinézetű szarjankók sokasága miért nem tüntet a nyugdíjfolyósító kapujánál , hogy a 13. havi nyugdíjat a novemberi 14%-os és 10 000 Ft-os nyugdíj prémiumot és a januári 15 %-os nyugdíj korrekciót hogyan is tudnák a Magyar Államnak visszatéríteni. Jelenleg nem tapasztalható gyurcsányista tolongás a nyugdíj folyósító kapui előtt az orbanisztáni nyugger juttatások, valamint a lakossági csökkentett energia árak visszafizetéséért. Te hülye picsa disznó fejú, dagadt tahó paraszt Böske még mindig nincs szikrád arról, hogy mi is a baj veletekkel mszp-szdsz-dk-sokkal kapcsolatban a Magyar Embereknek, hogy nincs is gőzötökről arról, hogy a nemzeti gondolkodású Magyar emberek sokasága hogyan is szeretné megérni jelenét és jövőjét, tőletek mentesen és függetlenül. Böske veszed te hülye repedt sarkú sarkú hazaáruló ócska ribanc, hogy reád a Magyar ellenes tahó parasztságod miatt nem tartanak igényt a Magyar normalitást akaró emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!