Noam Chomsky: A NATO egyre jobban részt vesz az orosz-ukrán háborúban

2023. február 26. 12:24

„Az erősebb NATO-t követelőknek érdemes lenne elgondolkodniuk azon, hogy mit tesz most a szövetség” – fogalmazott a neves professzor.

2023. február 26. 12:24
null

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy Oroszország az Egyesült Államokkal és a NATO-val áll háborúban, nem pedig Ukrajnával, mondta Noam Chomsky amerikai nyelvész, a Massachusetts Institute of Technology professzora a Truthoutnak adott exkluzív interjúban.

„Az erősebb NATO-t követelőknek érdemes lenne elgondolkodniuk azon, hogy mit tesz most a szövetség, és azon is, hogy

– mondta Chomsky. Úgy látja, hogy az amerikai-NATO részvétel egyre közvetlenebb az ukrajnai háborúban, ezt bizonyítja az is, hogy a Nyugat modern tankokat küld Ukrajnának.

 

***

Nyitófotó: HIMARS / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. február 27. 11:11
Engem kimondottan aggaszt, hogy a felszólalók mindegyike a tünetekről szól, a kórokozókról viszont szinte senki!
DrPepper
2023. február 27. 07:50
Chomsky túl azon, hogy a generatiív grammatika atyja, (egytemen már a 80-as években tanultam, nyelvészetben kb. olyan, mint Freud a pszichoanalízisben) kiváló filozófus, emellett kiemelkedő politológus, ráadásul a legtisztességesebb fajtából. (kéretik nem összemosni sem Alinskyvel sem Sorossal!) Amerika háborúit évtizedek óta kritizálja, a véleményeit nemcsak azért kellene úton útfélen hangoztatni, mert abszolút relevánsak, hanem mert egyébként liberális és demokrata párti, vagyis Chomsky klasszikus liberális megnyilvánulásai tökélesen alkalmasak arra, hogy szembesítsék a mostani háborúpárti, terrorista baloldalt a maguk egykori értékeivel.
Muki46
2023. február 26. 21:34
95 évével hogy követi a történéseket a vén zsidó.
kispolgarigrofo
2023. február 26. 17:50
Noam Chomsky 3 évvel ezelőtt még antifa zsidó lett volna itt, most meg már világhírű tudós :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!