Aki tesz, az hibázik is

2023. május 16. 13:37

A Káinok nem bírják elviselni az Ábeleket, hiszen folyamatosan emlékeztetik őket gyarlóságukra.

2023. május 16. 13:37
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Káin és Ábel története kiemelt jelentőségű a Bibliában, hiszen az első történet, amit rólunk, anyaszülte emberekről elmond (Ádámot és Évát nem anya szülte).

Van két ember, az egyik (Ábel) a helyes úton jár és mindent megtesz azért, hogy Istennek tetsző dolgokat tegyen és ez sikerrel is jár, hiszen áldozatának füstje az Égig ér. Van a másik (Káin), aki félszívvel, rossz úton cselekszik, ami miatt sikertelen lesz, áldozatának füstje nem száll fel az Égig. Káin ezért haragra gerjed és nem azon kezd gondolkodni, hogy hogyan csinálja jól, hanem megöli testvérét Ábelt. Pedig mondja is neki az Úr: »Ám az Úr azt mondta neki: 'Miért gerjedtél haragra, s miért horgasztod le a fejed? Nemde ha jól cselekszel, jutalmat nyersz, de ha rosszul, legott az ajtóban leselkedik a bűn! Kíván téged, de te uralkodj rajta!'«.

A Káinok nem bírják elviselni az Ábeleket, hiszen folyamatosan emlékeztetik őket gyarlóságukra. Ezért folyamatosan azt keresik, hogyan ránthatják le őket magukhoz a sárba. Olyanok, akik csak beszélnek a jóról, de igazából nem tesznek semmit, mérhetetlenül tudják gyűlölni azokat, akik tesznek is valamit. És igen, aki tesz, az hibázik is és ott vannak a káinok, hogy ezeken a hibákon tort üljenek.

Magnificat.ro - Böjte Csaba OFM lejáratása kapcsán írta ezeket a gondolatokat egy barátom Jordan Peterson ihletésére.”

Nyitókép: Skrabski Fruzsina Facebook-oldala

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peterk19
2023. május 17. 21:55
Érdekes, hogy ezek a nagy keresztények mindig a legközhelyesebb és közismertebb bibliai sztorikkal példálóznak a facebookjaikon.
tevevanegypupu
2023. május 17. 09:09
A támadás Böjte Csaba ellen nyilván összehangolt..A kérdés az, hogy jogos-e vagy nem. Az egyik árvaház igazgatójánál igaznak bizonyolt..most egy másiknál mondja el egy lány, mi történt vele..Nem lehetetlen egyáltalán, hogy a talált gyerekeknél, a véletlenül odakerült vagy odavitt fiataloknál próbálkozhatnak gazemberek..Nem lehet szó nélkül hagyni és arra hivatkozni, hogy "de micsoda nagyszerű ember Böjte atya.." mert ez igy önmagában sajnos már nem elég.. Nem lehet csúsztatni és hanyagolni ezt a témát..erre egyenes válasz és nyilt kiállás kell..Böjte Csaba sem bújhat el a kérdések elől. Persze, hogy sokkolja az embereket..senkinek eszébe nem jutott, hogy ilyesmi megtörténhet..Csaba testvérnek meg kell védenie alapitványát..és felelnie kell nagyon kellemetlen kérdésekre..Nem hagyhatja cserben gyermekeit..Az alapitvány már olyan kiterjedt, hogy mindent minden nap lehetetlen ellenőrizni..de ha felmerül egy ilyen büntény, akkor muszáj alapvetően tisztázni, mi történt.
Kevertfajú
2023. május 17. 08:02
Nem kell fürdetni az atyát, nem kell mocskolni sem. (Eleve atyának se szabadni hinni, ha tudnátok olvasni, de mind1...) Az atya vétkes, mert a felelősségkörén belül történt az eset. Akkor is ha nem tehet róla, tehetett volna ellene és ez biztos gyötri is, attól még tény. Nem hallottam a kritikáit, csak Konok kommentjét, ami 100% legitim. Mi lenne ha ezt a sok odamondást, erkölcsi magaslatot és makulátlan lelkiismeretet arra használná / használátok / használnánk, amire való. Mondjuk ti neres nácikurvák nyugodtan abbahagyhatjátok a kultúrharc gerjesztését, ha már ilyen konzervkerók vagytok.... De mind1. Majd megértitek.
szürkemókus
2023. május 17. 06:49
Visszatetsző a bibliamagyarázgatás annak fényében, hogy Fruzsina többször csúnyán kirohant az egyház ellen, mert nem adtak neki igazat lombikbébi ügyben. A pápának is levelet írt, aki nem válaszolt neki. Aztán a pápalátogatáskor meg el volt olvadva. Abszolút következetlen. Azt azért jó tudni, hogy Böjte Csaba testvér haknizott Fruzsi alapítványával. Ahogy Bagdy Emőke is kötődik valahogy hozzájuk. Mindig úgy alakítja az "igazságot", ahogy neki jó, hogy őt igazolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!