Így kezeld a migrációt – szakmát és munkát az EU-ban élők alsó középosztályának is!

2023. július 16. 08:52

Európában szinte az egész középosztály „túlképezte magát”.

2023. július 16. 08:52
Forgács István
Forgács István
Index.hu

„Az Európai Uniónak a magyar soros elnökség időszakában is számos kérdésre kell választ találnia. Ezek közül is az egyik legfontosabb az általános munkaerőhiány problémája. Bár jelenleg azzal kell szembesülnünk, hogy az orosz–ukrán háború, az energiaválság, valamint a társadalmi nemek halaszthatatlannak látszó ügye minden mást kitakar, aközben minden józan közgazdász – sőt az egyszerű munkásember is! – arra vár válaszokat, hogy a sok diplomát szerzett milliók mellett kik lesznek majd azok az európai unióban, akik villamost, buszt, teherautót vezetnek, reggelente a gyárba mennek, villanyszerelést vállalnak, konyhán főznek, esetleg hajat vágnak, ágytálat cserélnek, vagy gondoskodnak a szemétszállításról.

Vészesen fogy azoknak a száma, akik még kellő képesítéssel rendelkeznek, és hajlandóak is elvégezni ezeket a feladatokat. Persze lehet hümmögve arról beszélni, hogy más idők járnak ma, mint harminc éve, de egy nagyon fontos dologban egyet kellene érteni: Európában szinte az egész középosztály »túlképezte magát«.” 

Nyitókép: Pixabay
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2023. július 16. 22:49
A mai napig azon megy a verseny, hogy melyik országban van több diplomás. A hugyosék által felpunpált muciológus, andragógus, romológus és egyéb büfészakos nagy segytség a társadalomnak. Ja, nem.
connorj
2023. július 16. 17:44
Nagyon tisztelem. Komolyan. ❤️ De: A Dr. Horvát Józsefel, https://www.origo.hu/itthon/20150419-interju-egy-hetkoznapi-roma-hossel.html ÜLJETEK LE BESZÉLNI ezekkel az emberekkel: https://m.youtube.com/watch?v=oX8SHw-0XpI ... https://m.youtube.com/watch?v=RPS-NGzXHf4 ...
EX_Terminator
2023. július 16. 15:14
Nem való mindenki az értelmiségi vagy akármilyen elitbe, és akiknek a képességei kimerülnek a víz nedvesség megállapításban egész biztos nem oda valók.
patópál
2023. július 16. 12:05
Forgácsnak most is jó meglátásai vannak, de egy dologban nem értek vele egyet: a középosztály nem képezte túl magát. Ugyanis nem mérnökből, orvosból, ügyvédből, vagy magfizikusból van felesleg, hanem mindenféle himihumi büfészakokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!