Íme, a jövő űrhajója

2011. november 10. 11:00

A NASA animációval mutatja be, hogyan képzeli el az Orion bolygóközi űrhajó 2014-es próbarepülését. A jármű technológiája hasonlít az Apollo-korszakban kifejlesztett űrkapszulákra.

2011. november 10. 11:00

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mimes
2011. november 11. 09:23
Ha mondjuk a Holdra - vagy teszem azt a Marsra - akarnak utazni, miért nem életképes ötlet az, hogy fent az űrben rakják össze az űrhajót? Felviszik x darabban plusz az ellátmányt egy űrállomásra, ott összehajigálják. Máris ki lett küszöbölve a egyik legnagyobb probléma, a súly. Aztán az űrben már bármekkora hajót építhetnek. Még nem jöttem rá miért nem próbálkoznak ezzel, de biztos lesz valaki aki felvilágosít. :)
békalepcse
2011. november 10. 20:14
Már nagyon régen gondolkozom azon, miért kell egy űrjárműnek nulla sebességről indulni, százszoros tömeggel, amikor ezt simán meg lehetne oldani a jelenlegi tömegének töredékével is, ha mondjuk egy ötezer méteres hegy oldalába mágnesvasutat építenének és ezzel adnák meg a kezdő sebességet (az 500 km/óra napi rutin és ez bőven elég a szökési sebesség kezdetének). Azóta, mióta ez opció, már napi turizmus szerveződött volna az űrállomások tömegére... Naponta lehetne indítani űreszközt a cikkben jelölt célra. Mégha az űrben kéne részegységekből összeszerelni, akkor is kifizetődőbb lenne, első ránézésre. Legalábbis, gondolom Én barom...
Honfi-fi
2011. november 10. 11:53
A NASA lopott ötlettel dolgozik. CSak 1 igazi és eredeti Orion űrhajó létezeik. http://www.youtube.com/watch?v=85gWBtUefyI&feature=related
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!