Miért mondott le a Műcsarnok vezetője?

2013. január 02. 17:44

Gulyás Gábor elvi döntéssel magyarázta a Műcsarnok éléről való távozását.

2013. január 02. 17:44

Gulyás Gábor az ATV műsorában azt mondta: tartotta a kapcsolatot az MMA vezetőjével, Fekete Györggyel, de nem vette észre, hogy konfliktushelyzet lett volna. Gulyás lemondott, mert nem ért egyet az intézmény 2013-as működési rendjével.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. január 02. 23:45
Gábor! Ugye tudod, hogy te most azok fegyvertárában lettél egy töltény, akiktől világ életedben okádtál? NINCS olyan közfinanszírozott országos intézmény ma se Magyarországon, se máshol a világon, ahol az igazgató kedvére tehet bármit. Debrecen más. Ott sokat megengedtek neked. Ott hazai pályán játszottál... Nem hiszem el, hogy nem érted! Továbbá azt sem hiszem el, hogy egy olyan ember, mint te, betette a lábát az atv nevű slejmbe. Hihetetlen... Ez nem az a Gulyás Gábor, aki az egyetemen "huszoniksz" évvel ezelőtt megalakította a Bethlen István Társaságot és meghívta (többek között) Rácz Sándort és másokat előadni... Fura módon akkor voltál realista és negyvenesen lettél álmodozó (?) Általában ez fordítva működik...
bini
2013. január 02. 19:17
Most hallottam, hogy a kultura és annak finanszirozásával nincs a jelen szisztémában baj, sőt több pénz is jut egyes területen. A probléma ott van, hogy mikor áttérnek egy új koncepcióra akkor azok akik eddig tejhatalmu urai voltak a területeknek visitanak rohangálnak fühöz-fához. Külföldről várják a segítséget. A filmeseknél is ez történt ami mostanra nagy csendbe burkolozott, mivel minden ellenére Ők rohantak elöször az uj rendszerben a rég el nem készitett filmjeikkel pályázni. A kutya nem kérdezett semmit, hanem elbirálták, hogy mehet, vagy nem és megkapják a filmhez szükséges pénzt, de számon is kérik, hogy minden fitying a vásznon látható legyen. Tiszta viszonyok és nem úgy, mint régen, hogy a filmalapból osztogattak morzsákat, melyhez még hitelt vettek fel s a brancs meg saját magának tartotta meg a lóvét. Na ez szünt meg. Most mind kussol és nem fog kiállni, hogy anno feleslegesen festettünk ördögöt a falra, mert semmi nem lett abból amit viziónáltunk, hanem csendben gyárják a filmeiket. Az új pályázatnál még a kategóriát is meg kell jelölni pl, müvészfilm, közönségfilm, történelmi film stb. A témába nem szólnak bele, hanem ha jónak tartják megkapja a támogatást. Szerintem ugyanez lesz a MMA val is, mire kiegyenesedik és egyáltalán müködni fog. El fognak párologni a félelmek, mert ahogy a filmeseknél nem a politikához való viszony döntött a pályázatoknál, hanem a film jósága, a téma érdekessége és az, hogy milyen szándékot takar mit célzott meg. Igaz, hogy évente nem fog negyven film készülni apropénzekért és bizonytalan kivitelezéssel a producerek és alkotok bizonytalanságával, hanem biztos háttérrel tiz-tizenkettö, ami az ország adottságainak megfelel. Emelett mennek az itt forgatott nagyköltségvetésü külföldi filmek, ahol világhirü sztárok, rendezök, stáb megismeri hazánkat ami szintén egy országimás a kulturális élet vonatkozásában. A kultura területén is el kell felejteni a régi kánont és uj nyított szemlélettel fogadni a változást ami végsősoron az egész ország és még a müvész világ és külömböző ágazatok hasznára is válik, amit a nagyvilág akár hogy is nézük úgy definiál, hogy magyar nemzeti kultura, ami erre az országra jellemző és hordozza jegyeit. Ebbe még egy-egy ujitó alternativ extrém őnmegvalósitó müvészet is belefér, de ha már szinte csak ez hodit tért, azt nem lehet hagyni és visszaterelni ezt az ágazatot a normális realitások világába.
Gobbi Hilda Páncéloshadosztály
2013. január 02. 18:40
Milyen szépen kiállt annó a tolvaj filozófusok mellett! A Magyar Bálint-féle slepp lenyúl félmilliárdot a GDP-ből, ő meg úgy látja, hogy nem volt a gólvonalon. A ballib média meg vele mint "egy normális jóbbolalival" példálózott, hopgy aszongya, ez a gennyláda sem ítéli el a tolvajokat, akkor tehát az egészet csak Budai agyalta ki. A Fidesz lemoshatatlan vétke marad, hogy Hellerék megúszták többek között az ilyen Gulyások miatt!
bini
2013. január 02. 18:08
Gulyás is úgy járt, mint többen a polgári oldalon. Hamarabb nyílatkozott minthogy tudta volna, hogy milyen változás lesz(lásd Jónyi, stb). Naersze a ballibek egyből felkapták és megfutatták a médiában. Szerintem Gulyás már a szive mélyén bánja a történteket, de hát aki szelet vet, vihart arat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!